Nieuws

Google Bard antwoordt nu woord per woord, net zoals ChatGPT

Google Bard
© Unsplash / Mojahid Mottakin
Bard kan zijn antwoorden nu woord per woord meegeven in plaats van je meteen hele tekstblokken voor te schotelen.

Wil je spreken met een AI-systeem? De kans is groot dat je dan kiest voor ChatGPT van OpenAI, de Copilot in Microsoft Edge of voor Googles Bard. Die laatste krijgt nu een update die de ervaring wat gebruiksvriendelijker moet maken.

Stelde je voorheen een vraag aan Bard, dan moest die steeds even nadenken over het antwoord voor die het je meegeeft. Bard werkt daarbij iets anders dan de chatsystemen van OpenAI en Microsoft: bij Google krijg je namelijk het hele antwoord in één keer, terwijl de andere chatbots hun antwoord woord per woord meegeven. Dit kan soms even duren en de chatbot van Google is over het algemeen veel sneller. Toch gooit Google het nu over een andere boeg. Ook Bard zal het antwoord vanaf nu woord per woord meegeven.

Bard is nog steeds de snelste

Dat moet de ervaring van de chatbot verbeteren. Op zich had het systeem van Google wel een voordeel: het is bijzonder snel. Daar staat echter tegenover dat ChatGPT in Bing actief over hun antwoord na te lijken denken: soms duurt het even voor het volgende woord er staat. Daardoor duurt het wat langer voor de chatbot antwoord geeft. Je kan het antwoord wel al beginnen lezen voor het helemaal klaar is. Heeft de chatbot je verkeerd begrepen of is het antwoord niet waar je naar zoekt? Dan kan je het antwoorden stoppen en de vraag opnieuw stellen.

Hoewel dat per vraag meer tijd in beslag neemt, kan het ook tijdbesparend werken. Vooral in langere gesprekken is het nuttig om een vraagstelling te kunnen annuleren voordat de chatbot een ‘verkeerd’ antwoord geeft. Dat heeft ook Google gemerkt, waardoor ook Bard de antwoorden woord per woord meegeeft.

Daarbij blijft de nieuwe chatbot wel sneller dan die van Microsoft of OpenAI – het zou dus kunnen dat de chatbot zijn antwoord klaar heeft, nog voordat je op de stopknop kan duwen. Vind je de nieuwe functie maar niks? Dan kan je ze uitzetten in de instellingen van de chatbot. Door op het tandwiel te klikken krijg je de keuze tussen “reageren in realtime” en “reageren als afgerond”. Die laatste optie zal voor een klassieke Bard-ervaring zorgen, terwijl antwoorden in ‘realtime’ in een meer ChatGPT-achtige ervaring zal resulteren. In de praktijk blijkt Bard soms zó snel dat er weinig verschil zit tussen de twee opties.

Uitgelicht artikel Bard update Drive Gmail Google Bard is nu wegwijs in Gmail, Docs en Drive

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business