Nieuws

Google Bard is nu wegwijs in Gmail, Docs en Drive

Bard update Drive Gmail
© Google
Bard, de chatbot van Google, kan sinds een update ook overweg met mails en bestanden uit je Google Drive.

De AI-chatbot van Google, Bard, krijgt een aantal upgrades aan het onderliggende taalmodel. Daardoor kan de chatbot binnenkort overweg met berichten en documenten uit andere Google-diensten. Bard wordt dus als het ware geïntegreerd in de hele Google-ervaring, maakte de zoekmachinegigant dinsdag bekend.

Daardoor kunnen gebruikers sinds gisteren ‘Bard Extensions’ gebruiken, “een nieuwe manier om met de chatbot om te gaan”. Extensies maken het mogelijk voor Bard om in Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube, Google Flights en Google Hotels rond te gaan kijken. Google zelf geeft het voorbeeld van iemand die een reis wilt boeken: van het hotel tot je vlucht en zelfs informatieve video’s op YouTube worden allemaal voorgeschoteld door Bard. Heb je in je Google Drive een heleboel documenten staan? Dan zal je aan Bard ook kunnen vragen om een bepaald document op te duikelen en om er eventueel een samenvatting van te maken.

Google stipt aan dat het de privacy in acht houdt. Hoewel Bard wel toegang heeft tot bestanden en informatie uit Gmail, Docs en Drive, krijgen menselijke reviewers die informatie niet te zien. De gegevens die daaruit voorkomen worden ook niet gebruikt om te bepalen welke reclame je te zien krijgt of om het taalmodel verder te trainen. De extensies voor Bard werken momenteel wel enkel in het Engels.

‘Google it’

Daarnaast krijgt Bard nog een nieuwe ‘Google it’-knop. Daarmee moet je in een handomdraai Bards antwoorden kunnen dubbelchecken. De knop ziet eruit als een ‘G’-icoontje. Wanneer je er op klikt zal Bard zijn eigen antwoord onder de loep nemen en kijken of hij die info terugvindt op het internet. Is dat niet het geval, dan zal de chatbot zijn antwoord bijstellen. Ook die functie is momenteel enkel beschikbaar in het Engels. Factchecken in het Nederlands, dat lukt dus nog niet.

Uitgelicht artikel Google Assistant Google wil Assistant omvormen tot generatief AI-systeem zoals Bard

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business