Nieuws

Fastned komt met app voor Android Auto

Fastned
© Fastned
Fastned heeft Android Auto-ondersteuning toegevoegd in zijn app voor Android. Hierdoor kan je nu via Android Auto direct de dichtstbijzijnde Fastned-locatie opzoeken.

Voor eigenaren van elektrische auto’s is Fastned een gevestigde waarde. Het laadpaalnetwerk van de Nederlandse aanbieder bestaat intussen uit 1.500 locaties. Die locaties vind je met name langs de snelweg. Fastned heeft in veel Europese landen namelijk het alleenrecht op elektrische laadstations langs de snelweg. Via de app voor Android Auto zoek je die snellaadstations een pak makkelijker op. Dezelfde functionaliteit kwam eerder beschikbaar in Apple’s automotive-platform: CarPlay.

Functioneel zijn de Android- en iOS-versies van de Fastned-app identiek. Via beide platformen zoek je nu laadstations in de buurt op. De laadpaalaanbieder toont ook de beschikbaarheid van laadpalen en de tarieven van het laden (per kWh). Eens het dichtstbijzijnde laadstation is geselecteerd, kan een gebruiker daar ook direct naartoe navigeren. Hiervoor gebruikt Fastned Google Maps of Waze. Welke app wordt ingezet, hangt af van je persoonlijke voorkeur voor navigatieapp op Android Auto.

Uitgelicht artikel Android Auto Android Auto krijgt handige ontkoppel-knop

Integratie in Maps en Waze

Vergelijkbare functionaliteit zit overigens ingebakken in Google Maps of Waze zelf. Die platformen kunnen namelijk beide de dichtstbijzijnde laadstations weergeven. Hierbij houden de navigatieapps rekening met het type elektrische auto waarin je rijdt en meer specifiek de oplaadpoort die je wagen vereist.

In maart kwam Waze nog met een update die het leven van EV-bestuurders gemakkelijker maakt. Voortaan toont de navigatieapp namelijk de realtime status van laadpalen. Je kan er ook meteen naar navigeren. Laders van Fastned zijn ook geïntegreerd in Maps en Waze.

Uitrol Fastned op Android Auto

Fastned heeft de update voor zijn Android-app reeds uitgebracht. Zie jij de app niet verschijnen als je jouw smartphone aan je wagen koppelt? Controleer dan via de Play Store of er een update klaarstaat voor Fastned.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business