Nieuws

WhatsApp Kanalen krijgen eindelijk polls

WhatsApp
© Unsplash / Alexander Shatov
WhatsApp test momenteel polls in zijn Kanalen-functie. Beheerders van een kanaal kunnen zo gemakkelijker de interactie aangaan met hun volgers.

Meta bracht medio september een geheel nieuwe berichtensoort uit: ‘Kanalen’. Hiermee kan je een gesprek aanmaken waar alleen de beheerders berichten in kunnen plaatsen. Volgers van zo’n kanaal kunnen zich abonneren op een kanaal. Ook kunnen ze op berichten reageren met emoji. Binnenkort komt daar een extra interactiemogelijkheid bij: peilingen, dat weet WaBetaInfo. De publicatie meldt dat Meta de polls reeds test in bètaversie 2.23.24.12 van WhatsApp voor Android.

Vooralsnog wordt de functie enkel intern getest, aldus WaBetaInfo. Beheerders van kanalen kunnen dus nog geen peilingen versturen – zelfs al draaien ze de juiste bètaversie. Hoelang het duurt voor je de functie in WhatsApp Kanalen ziet opduiken is nog onzeker.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo E-mailverificatie arriveert op WhatsApp

Wel wist de publicatie reeds enkele details van de peilingen te achterhalen. Beheerders van Kanalen kunnen bijvoorbeeld niet zien wie welke stem heeft uitgebracht. Verder kunnen ze instellen hoeveel opties volgers per poll kunnen selecteren. Dat laatste kennen we al van peilingen voor persoonlijke- en groepsgesprekken op WhatsApp.

Uitgebreide kanaalfuncties

WhatsApp lijkt stilaan de ontwikkeling voor zijn Kanalen op te voeren. Eerder raakte nog bekend dat de berichtensoort het binnenkort toelaat spraakberichten en stickers op te sturen. Momenteel kan je enkel tekst, foto’s en video’s versturen.

WhatsApp laat het weldra mogelijk ook toe extra beheerders aan te stellen. Op het moment van schrijven zijn Kanalen nog beperkt tot een beheerder: degene die het kanaal heeft aangemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business