Nieuws

E-mailverificatie arriveert op WhatsApp

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp laat je nu ook met je e-mailadres inloggen. De optie voor e-mailverificatie is gearriveerd in de bètaversie van WhatsApp voor Android.

Tot voor kort kon je slechts op één manier je WhatsApp-account verifiëren: via een sms’je of een kort telefoontje. Nu wordt daar de optie voor e-mailverificatie aan toegevoegd. Hierdoor kan je weldra je e-mailadres gebruiken om WhatsApp op een nieuw apparaat in te stellen. Volgens WaBetaInfo is die optie reeds beschikbaar voor enkele bètatesters. Zij moeten op bètaversie 2.23.24.10 van WhatsApp voor Android zitten.

Eens geïnstalleerd kan de mogelijkheid opduiken onder ‘Account’ en ‘E-mail’. Aldaar kun je direct je e-mailadres toevoegen als verificatiemogelijkheid. Het enige dat je daarna moet doen is het e-mailadres verifiëren. Daarna heb je tijdens het instellen van WhatsApp dus twee verificatieopties. Let wel: deze wijziging neemt niet weg dat je een telefoonnummer nodig hebt om een account aan te maken.

Kwetsbaar

Bovendien blijft het telefoonnummer gekoppeld als uniek identificatienummer van het account. Met een ingesteld e-mailadres kan men dus vooral sneller inloggen. Toegang tot het telefoonnummer is daarvoor niet nodig. Ideaal voor wanneer je even geen toegang hebt tot je telefoon – óf je telefoon zelfs even leeg is. Tegelijk maakt het je WhatsApp-account ook kwetsbaar. Bij een inbreuk van je inbox, verschaft men zich ook toegang tot de chatdienst.

Opmars naar gebruikersnaam

Voor een chatdienst die sinds de begindagen vertrouwt op telefoonnummers, is het een opvallende stap. Een stap die mogelijk samenhangt met de komst van gebruikersnamen. In de toekomst wil Meta namelijk gebruikersnamen toevoegen, bleek in eerdere bètaversies. Wel bleek meteen dat WhatsApp desondanks geen afscheid neemt van het telefoonnummer. Nu je weldra ook een e-mailadres kan gebruiken als verificatieoptie, lijkt Meta wel breder te willen kijken.

Eerst is het nog wachten op de uitrol van e-mailverificatie. Volgens de gelekte informatie rolt Meta de functie de komende weken uit naar meer bètagebruikers. Andere gebruikers maken mogelijk pas tegen of na nieuwjaar kennis met e-mailadressen in de chatdienst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business