Nieuws

WhatsApp lanceert met ‘Kanalen’ een geheel nieuwe berichtensoort

WhatsApp kanalen
© Meta
Meta introduceert vandaag een nieuwe functie voor WhatsApp: Kanalen. De functie is meteen wereldwijd beschikbaar, waardoor jij er ook gebruik van kan maken.

De nieuwe functie in WhatsApp heet ‘Kanalen’ of ‘Channels’, indien je telefoon in het Engels ingesteld staat. Dankzij de nieuwe functie kan je directe updates krijgen van personen en organisaties die je wilt volgen. De functie lijkt sterk op die van Telegram, waar gebruikers en bedrijven al langer zulke kanalen kunnen maken.

Met de nieuwe functie kunnen kanaal-beheerders een kanaal aanmaken waarin ze berichten kunnen versturen. De beheerder kiest daarbij zelf of het kanaal door eender wie gevolgd kan worden, of dat slechts een beperkt publiek er toegang tot krijgt. Kanaal-beheerders kunnen in het kanaal naar hartelust berichten plaatsen, die dertig dagen zullen blijven staan. Volg je een kanaal? Dan zal je daar zelf geen berichten kunnen plaatsen, maar kan je wel reageren op berichten. Daarvoor ben je, net als op Telegram, wel beperkt tot emoji’s.

Privacy

Berichten die in kanalen gepost worden, worden niet versleuteld. Dat zou ook gek zijn: het is namelijk de bedoeling dat de berichten door een groot publiek te lezen zijn. Dat wil niet zeggen dat er geen aandacht aan je privacy werd besteed. Het telefoonnummer en de profielfoto van Kanaal-beheerders is namelijk niet zichtbaar voor volgers. In de omgekeerde richting geldt die beperking ook: beheerders kunnen de telefoonnummers en profielfoto’s van volgers niet bekijken.

Waar vind ik Kanalen?

De Kanalen zullen in een nieuwe tab, genaamd “Updates”, tevoorschijn komen. Ze staan in de app dus los van je andere gesprekken. Dat is anders dan bij Telegram: daar verschijnen de kanalen namelijk wel in hetzelfde overzicht.

De functie rolt vanaf vandaag uit. Dat gebeurt meteen wereldwijd en voor alle WhatsApp-applicaties: die voor particulier en zakelijk gebruik, op Android en iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business