Nieuws

Google Chrome laat je nu het geheugenverbruik van tabs zien

Google Chrome
© Google
Google Chrome krijgt een nieuwe functie waarmee je gemakkelijk het geheugenverbruik van tabs kan nagaan.

Eerder dit jaar maakte Google zijn Chrome-browser al wat zuiniger. Nieuwe features zorgden er toen voor dat surfen op internet minder geheugen in beslag nam, waardoor de hele internetervaring een pak soepeler werd. Tegelijkertijd rolde Google zijn zogenaamde ‘Energy Saver’ uit, een functie die je helpt om de batterij van je laptop te sparen. Met een nieuwe update maakt Google het nog makkelijker om een oogje in het zeil van de prestaties te houden.

Die nieuwe functie kan je zien door met je muisaanwijzer over een tabbladhoofding te zweven. Chrome laat dan voluit de naam van de pagina en het domein zien. Nu komt daar ook het totale geheugenverbruik voor tabbladen bij. Heb je door dat Google Chrome wat trager begint te reageren? Dan kan je via deze weg op zoek naar de boosdoeners: tabbladen die enorm veel geheugen blijven verbruiken.

Screenshot via 9to5Google

Het is niet voor het eerst dat je die informatie bij Google Chrome kan opvragen: voorheen kon je, door diep in de instellingen te duiken, al een soortgelijk opzich tevoorschijn toveren. Dat overzicht kan je bereiken door op het bolletjesmenu te klikken en daarna via ‘meer hulpprogramma’s’ naar ‘taakbeheer’ te navigeren.

De nieuwe indicator voor geheugenverbruik is volgens 9to5Google zichtbaar vanaf Chrome versie 119. De update zou de afgelopen weken langzaamaan naar Windows-, Mac-, Linux- en ChromeOS-versies van de browser zijn uitgerold. Zie je de indicator nog niet staan? Kopieer dan ‘chrome://flags/#memory-saver-memory-usage-in-hovercards’ in de adresbalk en zet de functie daar aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business