Nieuws

Nieuwe Nvidia-GPU’s zien lancering op CES 2024

RTX 4070
© Nvidia
Nvidia zou de volgende 40-series-GPU4's al begin volgend jaar willen uitbrengen, op CES 2024. Het zou gaan om 'Super'-versies.

Aan het begin van een nieuwe generatie videokaarten is het altijd maar de vraag welke specifieke varianten er op de markt komen. Met de 30-series sloeg Nvidia de ‘Super’-varianten; met sterkere variaties op bestaande kaarten, volledig over. Het ziet er echter naar uit dat Nvidia voor deze generatie met minstens twee Super-kaarten voor de dag komt: de RTX 4070 Super en de RTX 4080 Super.
Wanneer de GPU-fabrikant die videokaarten op de markt wil brengen is nog niet helemaal zeker. Hardware-informant Kopite7kimi meent echter dat Nvidia de GPU’s mee naar de Consumer Electronics Show (CES) zal nemen. Die beurs vindt plaats in januari 2024.

Er is maar een probleem met die aanname: de lijst met exposanten voor CES 2024 is al bekend, en Nvidia zit er niet tussen. Toch zou het kunnen dat de fabrikant, hoewel het geen stand onderhoudt, toch een persconferentie houdt om de nieuwe GPU’s op CES aan te kondigen.

Niet officieel

Het zou dus kunnen dat Nvidia de kaarten al op CES 2024 aankondigt, maar dat is geen zekerheid. Net zoals die kaarten zelf: informatie die we daarover hebben komt doorgaans van lekkers. Die zeggen momenteel dat de Super-kaarten een grotere memory bus zouden krijgen: 256-bits voor de 4070 Super en 320-bits voor de RTX 4080 Super.

Nvidia zelf houdt de lippen stijf op elkaar: over een nieuwe GPU wordt bij de fabrikant niet gesproken. De laatste keer dat het merk nog Super-GPU’s op de markt bracht, dateert al van 2019. Dat er iets zit aan te komen is wel meer dan een waarschijnlijkheid: voor de 30-series lanceerde Nvidia meerdere (verbeterde) Ti-kaarten. Die noemer heeft het voor de 40-series reeds in zijn gamma, waardoor een benaming als ‘Super’ waarschijnlijker wordt. Bovendien heeft Kopite7kimi het wel vaker bij het rechte eind.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business