Nieuws

WhatsApp wil mogelijk advertenties tonen

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
Meta werkt naar het schijnt nog altijd aan advertenties voor WhatsApp. Of Meta het plan werkelijk wil doorzetten, is onduidelijk.

Meta denkt al jaren aan het implementeren van advertenties in WhatsApp. In 2018 lagen concrete plannen op tafel voor reclame in het Status-tabblad. Mede door privacyzorgen zijn die plannen niet van de grond gekomen. Ondanks die zorgen is het plan nooit écht van tafel verdwenen, schrijven Braziliaanse nieuwssites. In een interview met de publicaties gaf WhatsApp-topman Will Cathcart te kennen dat er nog altijd wordt gekeken naar reclame voor de Status-functie.

Cathcart benadrukte dat Meta geen advertenties wil toevoegen aan de inbox. Je zal de reclame dus enkel te zien krijgt als je statusupdates van contacten bekijkt. Vermoedelijk zal dit gelijkaardig werken aan de advertenties tussen Instagram Stories. Intussen wordt ook gekeken naar andere vormen van inkomsten. Zo werkt de chatdienst aan een promotiefunctie voor zijn Kanalen. Cathcart bevestigde tegen de Braziliaanse media ook dat er mogelijk reclame wordt toegevoegd aan de Kanaal-functie.

Hoe zulke reclame er exact uit komt te zien, is onduidelijk. Meta meldde tegenover TechCrunch dat het momenteel geen testen uitvoert met advertenties. Of het daar in de toekomst wel mee start of daar voorbereidingen voor treft, bleef onbesproken.

WhatsApp maakt ommezwaai

Cathcarts uitspraken zijn desalniettemin opvallend te noemen. In september ontkende de topman nog dat WhatsApp plannen had voor advertenties. Die ontkenning is nu omgedraaid tot een stille bevestiging. Onduidelijk is wel hoe concreet deze plannen zijn. Zoals gezegd: in 2018 kwam zo’n plan ook al eens op tafel, om daar uiteindelijk van te verdwijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business