Nieuws

IKEA komt met slimme Ormanäs-ledstrip voor €30

IKEA Ormanäs ledstrip
© IKEA
IKEA heeft de Ormanäs-ledstrip geïntroduceerd. De slimme ledstrip laat zich aansluiten op het Home Smart-ecosysteem van IKEA en kost 30 euro.

Volgens IKEA kan de Ormanäs in diverse kleuren worden ingesteld. Het lijkt echter niet mogelijk de kleuren van individuele leds te bepalen. Wijzig je de kleur, dan geldt dit meteen voor de hele strip – die overigens steeds een lengte van vier meter heeft. Zoals we vaker zien met ledstrips kan je hem ook op maat knippen. Let wel: het afgeknipte deel is vervolgens onbruikbaar.

Je kan de Ormanäs op twee manieren bedienen: via de Stybar-afstandsbediening of de Home Smart-app. Voor de bediening via de app moet je de ledstrip wel aansluiten op de Dirigera-verbindingshub. Het is niet mogelijk de Ormanäs te verbinden aan diens voorganger, de Tradfri-hub. Wel werkt deze strip via hetzelfde verbindingsprotocol: Zigbee. Waarom hij niet werkt met zijn voorganger laat IKEA onbenoemd.

Eens aangesloten op het Home Smart-ecosysteem kan de ledstrip samenwerken met andere slimme IKEA-apparatuur. Zo stel je ook allerlei scènes in. Via zo’n scène kan je bijvoorbeeld instellen dat een ledstrip in je slaapkamer ‘s ochtends wordt ingeschakeld met zacht wit licht. Of juist ‘s avonds als je je favoriete muziek afspeelt op je IKEA-speakers.

Prijzen en beschikbaarheid

De Ormanäs-ledstrip is meteen beschikbaar bij de Zweedse meubelgigant. De strip kost je 30 euro per vier meter. IKEA levert de strips inclusief 3M-tape en de stroomadapter die ook voor de verbinding met de Dirigera-hub zorgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business