Nieuws

NFC-problemen iPhone 15 opgelost

Apple iPhone 15
© Apple
Met de komst van iOS 17.1.1 heeft Apple met name bugfixes doorgevoerd. Eén van die oplossingen richt zich specifiek op de NFC-problemen van iPhone 15-modellen.

Vlak na de verkoopstart van de iPhone 15-serie verschenen diverse berichten over NFC-problemen. Problemen die ontstonden nadat een iPhone 15 op een draadloze lader gelegen had. Concreet ging het steevast om draadloze laders in wagens van BMW. Gedacht werd dat de lader in deze auto’s de NFC-chip in de smartphoneserie sloopte, waardoor NFC-functies – zoals Apple Pay – plots niet meer toegankelijk waren. Dat lijkt niet te kloppen: Apple zegt de perikelen op te lossen in iOS 17.1.1.

Die update is per direct beschikbaar op de iPhone 15-serie (en ouder). Op de redactie konden we de update meteen installeren. Over de oorzaak van de perikelen houdt Apple zijn kaken stijf op elkaar. Duidelijk is wel dat het probleem niet ligt bij de wagens van BMW. Mocht je last hebben gehad van de NFC-problemen, dan biedt de update dus zeker en vast een oplossing. Zo kan je weer van Apple Pay en andere NFC-functies gebruikmaken.

iOS 17.1.1
© TechPulse

Sneeuwseizoen

Apple zegt verder een bug in de Weer-app opgelost te hebben. In bepaalde gevallen kon de Weer-widget op het toegangsscherm sneeuw niet goed weergeven, schrijft het in de updatenotitie.

Wat onbesproken blijft, zijn de verbindingsproblemen van iOS 17.1. Na het installeren van de update zou het mobiele bereik flink zijn afgenomen. Een oplossing werd hiervoor reeds toegepast in de bèta van iOS 17.2. Onduidelijk is of Apple die toevallig ongezien heeft verwerkt in iOS 17.1.1.

Uitrol iOS 17.1.1

Voor de uitrol van iOS 17.2 moeten we nog wachten tot december. Verwacht wordt dat Apple tegen die tijd de nieuwe iOS-versie uitbrengt. In de tussentijd moeten we het stellen met iOS 17.1.1.

Eens de update beschikbaar is krijg je daar automatisch een melding van. Wil je liever zelf al eens spieken of de update klaarstaat? Dit kan je controleren via Instellingen -> Algemeen -> Software-update. Vermoedelijk kan je de update daar meteen binnenslepen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business