Nieuws

Microsoft werkt afsluiten OneDrive tegen

OneDrive
© Microsoft
Gebruikers die OneDrive op Windows proberen af te sluiten moeten daar voortaan eerst een reden voor opgeven. Die vraag zou herhaaldelijk terugkeren.

Microsoft wil dat je OneDrive gebruikt voor je digitale back-ups. Daar bestaan geen vragen over: de softwaregigant schakelt de cloudopslag automatisch in na het installeren van Windows en probeert je zelfs tijdens de installatie van het OS naar kamp OneDrive te trekken. Gebruikers kunnen de clouddienst wel handmatig uitschakelen én er ook voor zorgen dat hij niet automatisch herstart. In dat proces werd recent een extra stap toegevoegd, schrijft Neowin.

Reden voor afsluiten

Volgens de nieuwssite wordt er voortaan gevraagd naar de reden waarom je OneDrive uitschakelt. Die vraag keert herhaaldelijk terug bij het uitschakelen van de clouddienst. Voor gebruikers die geen reden op willen geven, werd de optie ‘Anders’ toegevoegd. Een optie om de app af te sluiten zonder de vraag te beantwoorden, is niet aanwezig.

Uitgelicht artikel onedrive Microsoft OneDrive voor web krijgt make-over

Overigens kan je de app wel gewoon via taakbeheer sluiten, zonder dat de vraag tevoorschijn komt. Let er dan wel op dat je de instelling uitschakelt dat de app zich opnieuw mag inschakelen als je de PC herstart.

Peiling in Microsoft Edge

OneDrive is niet de eerste Microsoft-dienst die peilingen omarmt. Eerder voegde Microsoft Edge al een poll toe aan de downloadpagina van Google Chrome. Daarin werd gebruikers gevraagd waarom ze een andere browser installeren. Dit gevecht tussen Chrome en Edge is overigens al langer aan de gang. In een eerder stadium verscheen bovenaan de downloadpagina van Chrome nog een banner ter promotie van Edge.

Promotie van Microsoft-apps als OneDrive neemt intussen zorgwekkende vormen aan. Microsoft zet werkelijk alle mogelijke manieren in om de clouddienst te promoten. Gebruikers krijgen op alle mogelijke plekken in Windows meldingen te zien van OneDrive, van het instellingenmenu tot de Verkenner-app en het startmenu. Steevast met dezelfde boodschap: maak een back-up van je bestanden via OneDrive.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business