Nieuws

Microsoft OneDrive voor web krijgt make-over

onedrive
© Microsoft
Microsoft heeft zijn OneDrive-omgeving voor het web vernieuwd. De interface is opgefrist en er zijn nieuwe functies en de Microsoft Copilot AI-tool.

Vanaf vandaag ziet de webomgeving van OneDrive er anders uit. Omdat er dagelijks 2 miljard nieuwe bestanden bijkomen in OneDrive for Business, wil Microsoft de gebruikservaring verder blijven verbeteren, luidt het. De nieuwe omgeving herbergt zo ook makkelijker nieuwe functies en de Microsoft Copilot-AI. De make-over geldt enkel voor de webversie van OneDrive, voor de desktopomgeving verandert er niets.

De menu’s krijgen een logischere indeling, ondersteund door een AI die de ‘Voor jou’-sectie moet optimaliseren, op basis van je gebruiksgeschiedenis en gewoontes. Verder zou je gedeelde documenten sneller moeten terugvinden en kan je beter filteren op contactpersonen en afdelingen binnen je bedrijf.

Nieuwe functies op komst

Hoewel de vernieuwde OneDrive-omgeving nu al beschikbaar is, komt Microsoft pas later op het jaar met nog meer nieuwe functies. Zo zal het straks mogelijk zijn om in de webomgeving bestanden automatisch te laten openen in de bijhorende desktopapplicatie. Dat kan al voor Word, Excel en PowerPoint, maar wordt dus mogelijk voor alle toepassingen.

Tot slot werkt offline toegang vanaf begin 2024 ook in de webinterface. Je zal dan bestanden kunnen sorteren, verwijderen en hernoemen zonder internetverbinding. Dat kan bijzonder handig zijn voor wie de laptop wil gebruiken op het openbaar vervoer en niet over 4G beschikt.

Microsoft Copilot AI

Als je bedrijf een Microsoft Copilot-licentie heeft, kan je de AI-tool vanaf december ook in OneDrive gebruiken. Concreet zal de chatbot je verder helpen wanneer je in mensentaal een vraag stelt, of dat nu over één specifiek bestand gaat of een overkoepelend inzicht wil krijgen. Copilot kan uit alle OneDrive-applicaties putten om je een gepast antwoord te geven. Zo kan je bijvoorbeeld vragen dat Copilot alle bestanden laat zien rond een bepaald project of files die onlangs met jou zijn gedeeld. Het moet navigeren sneller en natuurlijker maken. Wanneer die geavanceerde Copilot-functies precies naar OneDrive komen, is nog niet bekend.

Uitgelicht artikel Windows 11 Moments 4 Windows Copilot is een brokkenpiloot: nieuwe update zorgt voor problemen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business