Nieuws

Snapchat werkt aan Friends & Family-abonnement

Snap
© iStock / stockcam
Snapchat werkt naar verluidt aan een ‘Friends & Family’-abonnement. Vermoedelijk is het plan gelijk aan het Plus-abonnement, maar kan je deze delen met vrienden.

Snapchat lanceerde verleden jaar Snapchat+. Met Plus kun je zien welke vrienden je Snaps opnieuw hebben bekeken. Verder kan je het logo van Snapchat aanpassen, de My AI-chatbot loshalen van de bovenste positie op de chatlijst, Snaps vaker opnieuw bekijken en Snapstreaks herstellen. Abonnees krijgen bovendien eerder toegang tot nieuwe functies. Naar het schijnt werkt de chatdienst aan een variant op het Plus-abonnement voor familie en vrienden, schrijft Android Authority.

Bètaversie 12.61.0.45 van Snapchat bevat volgens de nieuwssite diverse verwijzingen naar Friends & Family. Het abonnement dient als aanvulling op het Plus-abonnement en laat je vrienden toevoegen aan het abonnement. Degenen die toegevoegd worden aan het Friends & Family-abonnement lijken daar niet voor te hoeven betalen. De prijs wordt steeds gedragen door de ‘Plan Owner’. Die persoon kan als enige leden toevoegen en verwijderen van het abonnement.

Vrienden die aan zo’n abonnement toegevoegd worden, ontvangen daar ook een notificatie van. “Dit voegt 0 euro toe aan je Friends & Family-plan. Deze wijziging wordt onmiddellijk van kracht en zij worden hiervan op de hoogte gesteld”, leest de tekst in de code van Snapchat. Hoeveel vrienden aan één abonnement toegevoegd kunnen worden zal later moeten blijken.

Prijskaartje vriendenplan

Over het prijskaartje ontbreken eveneens details. Duidelijk is wel dat abonnees kunnen kiezen voor een jaarabonnement – die mogelijkheid bestaat nu ook voor Snapchat+.

Nu de chatdienst zulke teksten heeft toegevoegd aan de code, is de lancering mogelijk nabij. Of dat nog deze maand (of dit jaar) staat te gebeuren, blijft koffiedik kijken. Voor die tijd kan je overigens al wel een Plus-jaarabonnement cadeau doen aan vrienden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business