Nieuws

Apple verlengt gratis Emergency SOS-functie voor iPhone 14

iPhone 14 Pro
© Unsplash
iPhone 14-gebruikers kunnen een jaar langer gratis gebruikmaken van de Emergency SOS-functie. Standaard geldt een termijn van termijn: voor bestaande gebruikers wordt die nu verlengd.

Emergency SOS kwam in maart in België beschikbaar voor iPhone 14-gebruikers. Belgische iPhone-gebruikers kregen sindsdien twee jaar gratis toegang tot de noodfunctie. Vanaf woensdag plakt de Amerikaanse technologiegigant daar één jaar aan vast. Dat geldt wel alleen voor gebruikers van de iPhone 14-serie, én daarbij ook enkel gebruikers die hun toestel voor woensdag activeerden. Apple heeft niet gesproken over de iPhone 15; het lijkt dan ook dat die toestelreeks het moet stellen met twee jaar gratis satellietdiensten.

Over de kosten voor een verlenging van de Emergency SOS-dienst houdt Apple zijn kaken voorlopig stijf op elkaar. Duidelijk is wel dat gebruikers op termijn maandelijks moeten betalen om zulke SOS-noodberichten te versturen.

Emergency SOS

Apples SOS-noodsatellietfunctie laat je communiceren met hulpdiensten als je geen mobiel bereik hebt. Op die manier kan je hen op de hoogte brengen van een noodgeval én je locatie. Verder kan je via de ‘Zoek Mijn’-app je locatie delen met familieleden en vrienden. België en Nederland kregen pas in maart 2023 toegang tot de functie, ruim vijf maanden na de introductie van de SOS-noodfunctie.

Daarbij rijst uiteraard wel de vraag: wat heb je in België of Nederland aan die SOS-noodfunctie. Ook in uitgestrekte natuurgebieden heb je hier vaak gewoon mobiel bereik. Eens je elders in of buiten de Europese Unie op vakantie gaat, kan dat tegelijk wel anders zijn. In de Spaanse bergen wil het al wel eens zo zijn dat mobiel signaal hapert of zelfs geheel wegvalt. Emergency SOS is dan mogelijk nog de enige manier om hulpdiensten of familieleden te bereiken.

Satellietfunctie op Android

Apple blijft voorlopig de enige grote fabrikant die satellietfuncties biedt op zijn smartphones. Van de Android-producenten is Samsung voorlopig de enige die heeft bevestigd hier in 2024 mee te komen. Wel heeft Motorola reeds een Defy-model in zijn aanbod opgenomen waar gebruikers van een SOS-functie gebruik kunnen maken. Daarvoor moet wel een los abonnement worden genomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business