Nieuws

Google Pixel 8 getroffen door schermproblemen

Google Pixel 8 teaser
© Google
Googles Pixel 8-serie zou te maken hebben met bulten en rimpels in zijn OLED-schermen. Onbekend is hoeveel gebruikers door de schermproblemen worden getroffen.

Diverse gebruikers melden zich op Googles supportforum en Reddit met zulke bulten en hobbels. De beschadigingen zouden enkel zichtbaar zijn als het scherm aan staat en zorgen dus niet meteen voor defecte toestellen. Toch is het frappant dat die beschadigingen zich na verloop van tijd ontwikkelen.

Voorlopig kunnen we enkel gissen naar de oorzaak van de bulten en rimpels. Een mogelijke oorzaak werd gevonden in veer-achtige onderdelen op de Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro. Mogelijk drukken die ijzeren delen tegen het scherm aan, waardoor bulten en rimpels ontstaan. Zeker is dat nochtans niet en het blijft daarmee wachten op een officiële reactie vanuit Google.

Gebruikers die reeds zulke beschadigingen zien opduiken, nemen best contact op met Google of de verkoper van hun Pixel 8. Zij kunnen beoordelen of het scherm vervangen dient te worden of dat de schermproblemen geen schade opleveren op de lange termijn. Van verschillende gebruikers die zich op het supportforum en Reddit hebben gemeld is bekend dat zij een nieuwe Pixel 8 (Pro) ontvingen. Momenteel is niet bekend of dit standaardbeleid is.

Bubbels in OLED-schermen

Het defect op Googles Pixel 8 lijkt gelijkenissen te vertonen met problemen die gemeld werden over Samsungs Galaxy S23 Ultra. Bij dat toestel verschenen soortgelijke rimpels. Een ‘normaal fenomeen’, stelde Samsung vlak na de lancering. Die rimpels werden veroorzaakt door de opbouw van een AMOLED-scherm, dat bestaat uit meerdere schermlagen die op elkaar worden geperst. Houd je zo’n scherm tegen het licht dan zijn er soms lijnen en andere kleine oneffenheden zichtbaar.

Speelt dat ook voor de schermen op Googles Pixel 8? Dat blijft dus nog de vraag. Niettemin omdat de problemen op de Pixel 8 na verloop van tijd op lijken te duiken.

googlegoogle pixel 8mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen