Nieuws

OnePlus komt met AI-app om muziek te maken

© OnePlus
OnePlus lanceert een applicatie waarmee je, met behulp van AI, muziek kan maken.

Een kleine week geleden luidde het nog dat OnePlus een bluetoothspeaker zou uitbrengen. Teasers op socialemedia-accounts van de fabrikant deden vermoeden dat het merk inderdaad met iets muzikaals bezig was. Dat vermoeden wordt nu bevestigd, zij het op een andere manier dan verwacht – met OnePlus AI Music Studio.

OnePlus maakt namelijk geen bluetoothspeaker, maar wel software waar je muziek mee kan maken. Gebruikers hoeven echter geen software à la GarageBand te verwachten. In plaats daarvan lanceert het merk een app waarin je met allerlei AI-functies aan de slag kunt., Zo kan je meteen aangeven in welk genre een muziekstuk gemaakt moet worden en kan je bepalen welke gevoelens het moet opwekken. Een solo of iets dergelijks inspelen zal niet gaan: er zitten namelijk geen speelbare instrumenten in de app.

Behalve muziek biedt OnePlus ook de mogelijkheid om er meteen een video bij te genereren. Ook hier heb je de mogelijkheid om voor allerlei thema’s te kiezen. Enkele voorbeelden zijn categorieën als ‘Cyberpunk’, ‘Nature’ en ‘Study & Work’.

Tekst

Bovendien zal je ook songteksten in de app kunnen steken. Zoals met andere AI-systemen ook het geval is, hangen hier wel een aantal beperkingen aan vast. Zo zijn gevoelige onderwerpen te mijden en geeft het systeem niet op alles een antwoord.

Indien het AI-systeem achter de app akkoord is met hetgeen je hebt ingevuld, kan je op de ‘generate’-knop klikken. Daarmee maak je dan muziek. Daarna heb je ook de mogelijkheid om de parameters aan te passen of om een ander nummer te generen op basis van dezelfde voorkeuren.

Uitgelicht artikel OnePlus Open review: de nieuwe standaard voor foldables

Van toonsoorten, tempo’s en andere muziekgenres dan rap, EDM en pop (“coming soon”) lijkt de OnePlus-app echter nog niet gehoord te hebben. De app biedt dan ook zeer beperkte mogelijkheden. Op een Grammy moet je met deze app sowieso niet rekenen: muziek die op deze manier met AI gemaakt werd, komt namelijk niet in aanmerking voor die award.

aioneplusontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals