Nieuws

Google Drive vernieuwt zijn startpagina

Google Drive
© Google
Google Drive krijgt een volledig nieuwe startpagina met suggesties voor mappen en bestanden. Ook kunnen bestanden makkelijker gesorteerd worden op bestandstype en bewerkingsdatum.

Momenteel komen gebruikers bij het starten van Drive uit op de ‘Mijn Drive’-pagina. Daarop staan van boven alle mappen met daaronder de bestanden die niet in mappen staan. Met de update voegt Google een nieuwe ‘Start’-pagina toe waar het bestands- en mapsuggesties doet. Dat schrijft Google dinsdag in een Workspace-blogpost over de Drive-vernieuwing.

Google zegt bestands- en mapsuggesties te doen op basis van een Machine Learning (ML)-algoritme. Dit algoritme kijkt naar recent geopende, gedeelde of bewerkte bestanden. Verder zal de zoekgigant letten op bestanden die met agenda-uitnodigingen werden meegestuurd. Zoals reeds vermeldt toont Drive binnenkort zowel bestands- als mapsuggesties. Wel kan je als gebruiker filters inschakelen om enkel bestanden of mappen te tonen.

Het nieuwe tabblad biedt ook filteropties voor het type bestand, wie het bestand heeft aangemaakt, wanneer het bewerkt is én in welke map het bestand staat. Zo zet je de suggesties verder naar eigen hand. Waarom een bestand of map werd gesuggereerd? Dat toont Drive onder ‘Reden suggestie’, en omvat dan één van de eerdergenoemde opties.

Gestroomlijnd ontwerp

Met het nieuwe tabblad zegt Google de Drive-ervaring ook te willen stroomlijnen. Daarvoor werden direct Googles eigen Material Design 3-normen aangehouden. Overigens geldt dat nu wel enkel voor de startpagina. Andere pagina’s van de clouddienst blijven (voorlopig) ongewijzigd.

Uitgelicht artikel Google Drive bestanden weg Google Drive speelt maanden aan data kwijt

Volgens Google is de uitrol van de nieuwe Drive-startpagina meteen van start gegaan. Wanneer jij de startpagina te zien krijgt? Dat ligt bij Google; de update wordt via de Drive-servers geactiveerd. Goed om te weten: je kan de nieuwe startpagina ook uitschakelen via de instellingen. Zo kan je de startpagina terug aanpassen naar ‘Mijn Drive’.

drivegooglegoogle drivemobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals