Nieuws

Google Drive speelt maanden aan data kwijt, oorzaak is onbekend

Google Drive bestanden weg
© iStock / Suriya Phosri
Verschillende Google Drive-gebruikers laten weten dat ze maanden aan data missen in hun cloudopslag. De oorzaak is ook bij Google onbekend.

De afgelopen dagen melden steeds meer Google Drive-gebruikers zich met problemen: plots zijn er bestanden of zelfs hele mappen uit hun cloudopslag verdwenen. Ongeveer zes dagen geleden meldde een Google-gebruiker zich aan op het Google Drive-hulpforum. Yeonjoong zegt daar dat er bestanden uit Google Drive verdwenen zijn, en dat het lijkt alsof Google de klok heeft teruggedraaid naar mei 2023.

Yeonjoong blijkt niet de enige te zijn: de post staat nog maar sinds 22 november online, maar trok in tussentijd de aandacht van meerdere gebruikers. Die reageerden sindsdien meermaals dat hetzelfde bij hen gebeurde. Google Drive is alles wat ze de laatste paar maanden uploadden simpelweg vergeten. Het probleem kwam aanvankelijk bij de helpdesk van Google terecht, waar ze de verloren gegevens probeerden terughalen. Ondertussen kijken de ingenieurs van Google ernaar, maar de data werd nog steeds niet teruggevonden.

Oorzaak onbekend

De helpdesk van Google zou een Meet-sessie hebben ingeboekt met Yeonjoong, maar kwam niet opdagen. De meeting werd een dag verplaatst omdat Google het probleem nog volop onderzoekt. De zoekmachinegigant en cloudopslagaanbieder kan “door het onderzoek nog geen ETA geven” over wanneer het probleem opgelost is. Het bedrijf erkent bovendien dat er meerdere gebruikers zijn die hetzelfde probleem ondervinden.

Een oplossing blijft dus voorlopig uit. Google laat verder weten dat het geen goed idee is om “aanpassingen aan de root/data-map te maken” zo lang het probleem nog speelt.

Uitgelicht artikel Google Drive Google Drive niet meer bruikbaar op oudere Windows-versies

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business