Nieuws

Officieel: Evernote legt Free-plan aan banden

Evernote Free
© Evernote
Evernote Free blijft bestaan, schrijft de notitiedienst in een aankondiging. Wel legt het gebruikers van de gratis versie flinke beperkingen op.

Voor Evernote Free-gebruikers is de tijd gekomen om te upgraden, moet het idee zijn geweest bij de ontwikkelaars van de notitiedienst. Nadat het bedrijf eerder deze week begon met het testen van de nodige beperkingen, gaan ze op 4 december definitief in. Dat meldt Evernote in een blogpost. Daarin licht het toe dat Free-gebruikers maximaal 50 notities kunnen aanmaken. Ook worden ze beperkt tot één notitieblok.

Wie reeds meer dan 50 notities schreef kan het deel boven de limiet exporteren. Het lijkt wel mogelijk oude notities – of een tweede notitieblok – te bewerken na 4 december. Uiteraard kan je ook een deel van je notities verwijderen om onder de limiet uit te komen. Evernote stelt dat het gros van zijn Free-gebruikers nochtans onder de gestelde limieten zit. Tegelijk begrijpt het dat bepaalde gebruikers door de gewijzigde limieten “hun relatie met Evernote” moeten heroverwegen.

Meer betalende gebruikers

Duidelijk is dat Evernote hoopt dat klanten van Evernote Free overstappen op betaalde plannen. De notitiedienst heeft voor Free-gebruikers ook een ‘speciaal aanbod’ klaarstaan. Uiteraard is het maar de vraag of niet-betalende klanten overstappen. Zeker als je je bedenkt dat Evernote je 14,99 dollar per maand wil aanrekenen. Daarbij is Evernote ook zeker niet de enige (gratis) notitiedienst.

Verlieslijdende business

Voor Bending Spoons, sinds 2022 eigenaar van Evernote, lijkt het een laatste gooi om de dienst naar winstgevendheid te stuwen. De ontwikkeling van Evernote werd hiervoor reeds verhuisd naar Italië. Daarnaast ontsloeg het in februari 129 personeelsleden om het tij te doen keren. Forse beperkingen in het aantal gratis notities (en notitieblokken), lijken de hekkensluiter in dit rijtje. Ongeweten is of de notitiedienst in de nabije toekomst ook de prijzen verhoogt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business