Nieuws

Foto’s Samsung Galaxy A55 liggen op straat

Samsung galaxy A55
© OnLeaks
Tipster OnLeaks heeft dit weekend de eerste renders van de Samsung Galaxy A55 gedeeld. Naar verluidt krijgt de Galaxy A55 een iets groter scherm.

Visueel vertoont Samsungs Galaxy A55 de nodige gelijkenissen met zijn voorganger, de Galaxy A54. Dit lijkt overigens te gelden voor de gehele Galaxy AX5-serie. Eerder deelde OnLeaks enkele renders van de Galaxy A15 en Galaxy A35, die vergelijkbare gelijkenissen toonde. Net als die toestellen krijgt de Galaxy A55 volgens OnLeaks een plat frame met een ophoging bij de power- en volumeknoppen.

Op andere vlakken lijkt de Galaxy A55 nauwelijks gewijzigd. De drie camera’s bevinden zich nog altijd in eenzelfde verticale oriëntatie, met daarnaast de ledflitser. Aan de onderzijde valt op dat Samsung zijn speakerinkeping heeft gewijzigd. Ons lijkt het alvast geen optimale wijziging daar het meer kans geeft voor stof om binnen te dringen.

Groter amoledscherm

OnLeaks weet verder te melden dat het toestel iets breder en langer is dan zijn voorganger. Volgens OnLeaks meet het toestel 161,1 x 77,3 x 8,2 mm. Die extra ruimte komt ten goede aan het scherm – dat zou met 0,1 inch zijn gegroeid naar 6,5 inch. Verwacht wordt dat Samsung op de Galaxy A55 een amoledscherm gebruikt met een 120Hz-beeldverversing.

Voor de aandrijving van het toestel gebruikt Samsung mogelijk de Exynos 1480-chipset, de opvolger van de Exynos 1380 uit de Galaxy A54. Naar verluidt krijgt deze chipset een AMD-gpu. Verder raakte eerder bekend dat de Galaxy A55 ondersteuning biedt voor 25 watt snelladen via USB-PD PPS.

Lancering in maart

Vooralsnog is het uitkijken naar de internationale release. Dit jaar bracht Samsung de Galaxy A54 in maart op de markt. Mogelijk wordt die lancering iets naar voren opgeschoven, daar de Galaxy S24-serie mogelijk ook eerder wordt geïntroduceerd. Een exacte datum blijft vooralsnog ongeweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business