Nieuws

Dit is de aanstaande Samsung Galaxy A15

Samsung Galaxy A15
© OnLeaks
Via OnLeaks zijn woensdag de eerste beelden van Samsungs Galaxy A15 naar buiten gekomen. Het nieuwe instapmodel moet de Galaxy A14 gaan opvolgen.

Samsung bracht in maart de Galaxy A14 op de markt. Galaxy A1X-modellen vormen tegenwoordig – in Europa althans – Samsungs absolute instapmodel. Het ontwerp van zo’n smartphone is meestal ook niet bepaald verrassend. De aanstaande Galaxy A15 lijkt desalniettemin een flinke stap te zetten tegenover de A14. Op renders van OnLeaks krijgt de Galaxy A15 bijvoorbeeld een vlak frame mee, terwijl dat van de A14 nog is afgerond.

Markant is daarnaast de ophoging bij de volumeknoppen en powerknop. De vingerafdrukscanner in de powerknop blijft wel behouden, meldt OnLeaks. Ditzelfde geldt voor de 3.5 mm-audiopoort. Veel middenklassetoestellen zien de poort verdwijnen; de A15 lijkt die dans echter te ontlopen.

Hoewel stilstand op dat vlak goed nieuws is, staat de Galaxy A15 ook op andere vlakken ‘stil in zijn tijd’. Het scherm aan de voorzijde heeft bijvoorbeeld nog steeds immense randen. Immens is ook de notch vooraan, die van vorm én naam verandert: van Infinity V naar Infinity U. Hoewel de notch dus staat te veranderen blijft het schermformaat gelijk aan 6,4 inch.

Nieuw Samsung-ontwerp

Geruchtenmaker OnLeaks speculeert hardop dat de Galaxy A15 allicht als eerste Samsungs nieuwe, vlakkere designtaal meekrijgt. Tegelijk vermeldt hij daarvoor ‘geen aanwijzingen te hebben’. Hoe de Galaxy A25, A35, A55 en Galaxy S-toestellen ogen, kunnen we dus niet met zekerheid zeggen.

Uitgelicht artikel Samsung ASUS: Samsung misbruikt onze 4G en 5G-patenten

Neem de informatie over de Samsung Galaxy A15 ook met een korrel zout. OnLeaks staat weliswaar bekend om zijn betrouwbare data: een ontwerp kan altijd plots worden aangepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business