Nieuws

Toetsenbord op iOS 17 probeert steeds apps te sluiten

Apple AI
© Unsplash / Freestocks
Steeds meer iPhone-gebruikers met iOS 17 en hoger melden zich met een irritante toetsenbordbug. Door de bug zou het toetsenbord steeds apps proberen af te sluiten.

Sinds de uitrol van iOS 17 hebben gebruikers last van een toetsenbord dat zich opstandig gedraagt. Tijdens het typen zou het toetsenbord regelmatig de app-switcher activeren, waardoor ze steeds de app uitgesmeten worden. Meldingen hiervan verschenen onder meer op Apples Community Forum en Reddit, ontdekte MacRumors. Markant is dat de recente iOS-update, versie 17.1.2, dit probleem niet lijkt te verhelpen.

Het blijft voorlopig gissen naar de oorzaak van het probleem. Op Reddit schrijven gebruikers dat de bug alvast niet gelinkt is aan specifieke applicaties. “Of het nu iMessage is of een website, maakt niet uit. Wanneer ik ergens aan het typen ben, wordt periodiek de app-switcher geactiveerd alsof ik over de onderkant van mijn scherm veeg”, klinkt het. Markant is dat niet iedereen last heeft van de bug – op de TechPulse-redactie lijkt het probleem niet bijvoorbeeld niet te spelen op iOS 17.

MacRumors benadrukt dat het probleem slechts een kleine groep gebruikers treft. Meer specifiek is het een bug die zich toont als gebruikers met een behoorlijke vaart typen. Bovendien moeten ze het virtuele toetsenbord voor een flinke periode achtereenvolgend gebruiken.

Toetsenbordproblemen in iOS 17 oplossen

Een officiële oplossing lijkt niet meteen in zicht. Gebruikers wisten zelf wel een tijdelijke oplossing te verzinnen. Hiervoor kunnen gebruikers terecht in het toegankelijkheidstabblad in iOS 17. Klik daarna op “Aanraken” en zet de optie “Bereikbaarheid” uit. Die functie brengt de bovenkant van het scherm binnen bereik door omlaag te vegen. Nadat die instelling wordt uitgeschakeld zou de bug ineens met de noorderzon zijn vertrokken.

Mogelijk is de functie net iets té gevoelig voor aanrakingen, waardoor ze de app-switcher activeert. Hopelijk biedt Apple weldra een oplossing voor de toetsenbordproblemen. Het lijkt er nochtans niet op dat dit gebeurt met iOS 17.2. Die update wordt momenteel getest in de bètafase.

Lag tijdens het typen

Het is niet de eerste (of mogelijk de laatste) keer dat iOS 17 kampt met toetsenbordproblemen. De iOS-versie kreeg recent nog te maken met ‘lag’ tijdens het typen. Toetsenbordgeluiden zouden door de bug vertraagd zijn en de algehele ervaring voelde wat houterig. Ook die bug wacht intussen op een oplossing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business