Nieuws

Apples Journal-app arriveert in iOS 17.2

Apple Journal
© Apple
Apple gaf bij de introductie van iOS 17 te kennen een Journal-app te ontwikkelen. Die app zou op ‘een later moment’ verschijnen: met iOS 17.2 is Journal nu eindelijk beschikbaar.

Nadat Apple eerder deze week iOS 17.1 uitbracht, is het reeds gestart met testen voor iOS 17.2. Die bètaversie brengt nu dus onder meer Journal mee – een app waarmee je, zoals de naam suggereert, een uitgebreid dagboek kan onderhouden. Uniek aan de app die Apple heeft ontwikkeld, is dat het zich in kan lezen op wat jij die dag hebt gedaan. Hiervoor kijkt het naar de activiteiten op je iPhone. Nam je die dag een aantal foto’s, dan voegt Journal die meteen toe als onderwerpsuggestie.

Journal kan bovendien bijhouden naar welke muziek je geluisterd hebt en of je een workout gedaan hebt. Die activiteiten kunnen aanleiding zijn voor een verhaal in je ‘dagboek’, is het idee. Het blijft mogelijk om een eigen verhaal in te brengen. Zie de suggesties vooral als schrijfhulp. Wat je op je iPhone doet is en blijft immers slechts een deel van je dag én dus ook je verhaal.

Beveiliging voor iMessage

Nieuw is verder dat iMessage vanaf iOS 17.2 een waarschuwingstekst toont wanneer berichten van een onbekend apparaat zijn verzonden. Het gaat dan om iPhones en iPads die net zijn toegevoegd aan een iCloud-account. Hiermee wil Apple degenen beschermen die geconfronteerd worden met buitengewone digitale. Via een speciale code kunnen ze nog de identiteit van de gesprekspartner verifiëren.

Gedeelde afspeellijsten

Music krijgt met iOS 17.2 een functie die we al langer kennen van Spotify: gedeelde afspeellijsten. Hiervoor kunnen gebruikers simpelweg een link naar de lijst delen, waarna anderen muziek aan de lijst kunnen toevoegen. Ze krijgen ook de mogelijkheid de afspeelvolgorde aan te passen. Tot slot komt er een nieuwe Favorieten-afspeellijst, waarin Apple je gelikete nummers opneemt.

Uitgelicht artikel Apple Apple verhoogt abonnementsprijzen voor TV+, Arcade en One

Nieuwe weerwidgets

Apple komt ten slotte met twee extra weerwidgets én een nieuwe klokwidget. Voor ‘Weer’ heb je daarmee voortaan de keuze uit drie widgets: Details, Daily Forecast en Sunrise & Sunset.

Bètafase iOS 17.2

Voorlopig bevindt iOS 17.2 zich in de bètafase. Wanneer de iOS-versie voor alle iPhone- en iPad-gebruikers beschikbaar komt, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business