Nieuws

Google Chrome krijgt AI-functie die je helpt schrijven

Google Chrome
© Google
Met "Help me write" wil Google het makkelijker maken om tekst te schrijven in Google Chrome, zonder dat je andere pagina's hoeft te openen.

Google biedt met Bard een alternatief op ChatGPT aan. Wat de zoekmachinegigant minder doet, is een alternatief op Microsofts Copilot voor Edge bieden. Hoewel Google een eigen browser heeft, integreerde het daar tot nu toe weinig AI-functionaliteiten in. Dat zou binnenkort veranderen: er komt namelijk een AI-functie naar Chrome die je zal helpen schrijven, aldus 9to5Google.

Er zijn meer AI-tools die je op één of andere manier kunnen helpen met schrijven, ook uit het gamma van Google. Zo kan je aan Bard vragen om een tekst te (helpen) schrijven. De functie die naar Chrome komt zal enigszins hetzelfde aanbieden, maar dan rechtstreeks in de browser. Je zal dus niet meer naar de webpagina van een chatbot moeten surfen. In tegendeel: overal zal je de AI-tools makkelijk kunnen bereiken.

Opstellen

Net zoals je aan Bard aan concept kan voorschotelen in de vorm van een prompt, zal dat bij het AI-systeem in Google Chrome ook mogelijk zijn. Wellicht zal de functie werken zoals de ‘compose’- of ‘opstellen’-functie zoals die vandaag ook in Microsoft Edge verwerkt zit. Naar gebruikers toe zou Google de terminologie “Help me write” gebruiken, wat in het Nederlands waarschijnlijk als “Help mij schrijven” tevoorschijn zal komen.

Tevoorschijn komen, dat zal enkel gebeuren terwijl je aan het typen bent. Chrome zal dan een automatische pop-up laten zien waarmee je meteen de AI-tool kan gebruiken. Ook onder het rechtermuisknopmenu zou de AI-tool terug te vinden zijn. Gebruik je de functie? Dan zal Google zich op de webpagina en op jouw prompt baseren om een tekstje te schrijven. Het zal ook mogelijk zijn om de tekst te laten verlengen of net in te laten korten.  Heb je liever een formelere tekst? Ook dat zal je binnenkort aan de Google-tool kunnen vragen.

Chromebooks blijven achter

De AI-functie komt naar Google Chrome op de desktop en zal dus niet te gebruiken zijn met je smartphone. Bovendien lijkt het erop dat Chromebooks wat langer moeten wachten op de functie: momenteel is ze enkel beschikbaar voor Chrome op Windows, Mac of Linux. Chromebook Plus-modellen krijgen wellicht een versie van de AI-tool die in het OS geïntegreerd wordt. De ‘gewone’ Chromebooks lopen de functie momenteel mis, al lijkt het waarschijnlijk dat de AI-tool binnenkort ook daar toegankelijk is.

Uitgelicht artikel Google Chrome browser AI sorteert weldra je Google Chrome-tabbladen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business