Nieuws

HP-printers gemaakt om “minder gehaat” te worden volgens reclame

HP minder gehaat
© AQKA
HP pakt uit met wel heel opmerkelijke reclame. Hun printers zouden gemaakt zijn om "minder gehaat" te worden.

Hewlett Packard, beter gekend als HP, pakt op televisie uit met een wel heel opmerkelijk reclamespotje. In drie advertenties speelt de printerfabrikant in op de negatieve gevoelens die printers dikwijls veroorzaken: verdriet, woede en wanhoop. Maar, zo maakt de fabrikant zich sterk, HP-printers zijn gemaakt om “minder sterk gehaat te worden”.

De advertenties zijn te zien op televisie in Scandinavië, Ierland, het VK en ook bij ons, in de Benelux. Een van de reclamespotjes laat zien hoe een vrouw tegen de printer jammert: “Ik heb alles gedaan wat je vraagt, en nu dit…”. Omdat de printer niet wil werken, gooit ze hem daarna uit het raam. Een menigte buiten juicht haar toe, terwijl het reclamespotje de HP Smart-app aanprijst. Heel wat gebruikers maakten afgelopen week kennis met die app toen Windows hem ongevraagd op verschillende pc’s installeerde.

Twee andere reclamespotjes laten een printer zonder inkt en een printer zonder wifiverbinding zien. Allemaal problemen die je volgens HP met hun producten niet hebt. “Nooit meer zonder inkt met HP Ink-oplossingen” en “geen issues met opnieuw verbinden” zijn de boodschappen die bij die video’s horen. Steeds worden de video’s afgesloten met dezelfde slogan: “Made to be less hated”. HP lijkt zich er bewust van te zijn dat ook de eigen printers voor velen een bron van frustratie zijn.

Hoe gek het reclamespotje ook mag ogen, volgens Marketing Communication News zijn de reclamespotjes, die geregisseerd werden door Dien Lundh voor HAMLET, enorm impactvol. Door af te stappen van de traditionele vorm van printerreclame zet het merk een van de “meest efficiënte campagnes” ooit neer.

Uitgelicht artikel Windows 11 Windows installeert zonder toestemming HP Smart-app

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business