Nieuws

MacBook Air M3 mogelijk al in maart in de winkels

Een recente lek beweert dat nieuwe 13- en 15-inch modellen van de MacBook Air uitgerust met Apple's nieuwe M3-chip gelanceerd zullen worden in maart 2024.

Een recente lek beweert dat nieuwe 13- en 15-inch modellen van de MacBook Air uitgerust met Apples nieuwe M3-chip gelanceerd zullen worden in maart 2024. De MacBook Pro M3 en de 24-inch iMac M3 kwamen eerder in oktober uit.

Het M3-model van de MacBook Air wordt al een tijdje met veel spanning verwacht, maar volgens Apple-analist Mark Gurman is het dan eindelijk zo ver in maart 2024. Apple-fans waren al verbaasd dat Apple voorrang gaf aan de MacBook Pro bij de lancering van de nieuwe eigengemaakte M3-chip. De nieuwe 15-inch MacBook Air met M2 is echter pas in juni van 2023 gelanceerd, dus de kans is groot dat Apple de markt niet wou overspoelen.

De claim komt van Bloomberg’s Mark Gurman in zijn ‘Power On’-nieuwsbrief, waarin hij het ook had over nieuwe iPad-modellen in 2024. Helaas voor Apple’s professionele gebruikers gelooft Gurman ook dat de Mac Pro en Mac Studio desktops pas later in 2024 een M3-upgrade zullen zien, met een mogelijke release in 2025.

De bronnen van Gurman zijn in het verleden vaak correct gebleken, dus hoewel we dit gerucht met een korreltje zout moeten nemen, is de kans erg groot dat het klopt.

MacBook Air M3

Een M3-aangedreven 13-inch Air heeft het potentieel om de beste compacte laptop op de markt te worden. De M3-chip vertegenwoordigt een grotere stap in prestaties vergeleken met de stap tussen de M1- en M2-chips.

Als de prestaties van de M3 MacBook Pro (zowel de 14- als de 16-inch versies) enige indicatie zijn, kunnen we een serieus indrukwekkende laptop verwachten met de M3 MacBook Air.

De M3-chips zijn de eerste 3nm-chips op de pc-markt. Hierdoor passen er meer transistors op een kleinere chip en dit moet zorgen voor “drastisch betere prestaties”. Deze processors zijn natuurlijk een stuk sneller dan hun M2-voorgangers en ze zijn ook weer efficiënter dan voorheen.

Uitgelicht artikel Nieuwe M3 iMac Apple onthult nieuwe M3 iMac en M3 MacBook Pro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business