Nieuws

Play Store laat je nu apps op afstand verwijderen

Play Store
© Unsplash/Mika Baumeister
Googles Play Store laat gebruikers apps van hun smartphone, tablet, tv of smartwatch verwijderen, zonder dat ze die apparaten vasthouden. De functie rolt uit met Play Store-versie 38.8.

Tot voor kort kon je enkel apps vanop afstand installeren op je Android-apparaten. Weldra lukt dus ook het omgekeerde, het verwijderen van apps. Dat meldt 9to5Google, die de informatie ophaalde uit de updatenotitie van de Play Store. Volgens die updatenotitie komt de functie beschikbaar voor “Auto, PC, Phone, TV en Wear”. Apps op die platformen kan je binnenkort op afstand verwijderen; daarvoor hoef je enkel ingelogd te zijn op de Play Store.

Vervolgens kan je onder het kopje “Apps en apparaat beheren” de geïnstalleerde apps op verbonden Android-apparaten beheren. Selecteer nu de apps die je wilt verwijderen en sluit het proces af via het prullenbak-icoontje. Daarna zorgt de Play Store ervoor dat deze van het gekozen apparaat verdwijnt.

Wie zoveel mogelijk opslagruimte wil opschonen, sorteert de apps best op grootte. Zo weet je direct hoeveel ruimte ze in beslag nemen. Zeker voor Android TV-apparaten kan deze functie goed van pas komen. Zulke apparaten hebben meestal relatief weinig opslaggeheugen. Bovendien is het bedienen van de Android TV-interface met je afstandsbediening nog niet zo eenvoudig. We zouden ze dan ook liever vanaf onze smartphone kunnen verwijderen.

Play Store v38.8

Google rolt de verwijdermogelijkheid uit met versie 38.8 van de Google Play Store. Die versie is op het moment van schrijven zeer beperkt beschikbaar. Wanneer de update breder beschikbaar komt, is ook niet bekend. Meestal duurt het enkele weken tot iets meer dan een maand voordat updates voor iedereen beschikbaar komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business