Nieuws

Google Chat op Android krijgt geheel nieuw design

Google Chat
© Google
Google heeft de uitrol gestart van een nieuw ontwerp voor Google Chat op Android. Eerder werd ook de webversie van Chat onder handen genomen.

In het gewijzigde ontwerp doet Google afstand van de Chat- en Spaces-navigatieknoppen onderaan het scherm. In de plaats daarvan komt een zwevende navigatiebalk met vier knoppen. Via deze knoppen krijg je toegang tot de belangrijkste functies van Chat: chats, spaces en vermeldingen in spaces. Het nieuwe ontwerp komt ook met een Floating Action Button om chats te starten. Zo kun je vanaf elk scherm in Chat snel een gesprek (of space) starten.

Google vernieuwt met deze update ook meteen de Chat-integratie in Gmail. Die krijgt dezelfde balk met vier knoppen, evenals de FAB. In Gmail oogt het ontwerp hierdoor wel relatief druk. Het is echter wel zo dat je met de balk iets sneller tussen de Chat-functies kunt schakelen. Handig is bovendien dat je direct een overzicht krijgt van alle vermeldingen. In voorgaande versies van Chat moest je nog zelf in de spaces duiken om vermeldingen op te sporen.

Tot slot biedt Google Chat voortaan een ‘Ongelezen’-filter op het startscherm. Met deze filter toont de chatdienst in één oogopslag welke berichten je nog moet lezen.

Uitrol voor Android en iOS

Eerder kreeg de webversie vergelijkbare aanpassingen, maar dan zonder de zwevende navigatiebalk. Nieuw in de webversie is ook de mogelijkheid om belangrijke berichten op te slaan. Plaats hiervoor de cursor op een bericht, klik op de drie verticale puntjes en klik op de ster om het bericht op te slaan. Het bericht is daarna beschikbaar in het “Met ster”-tabblad in Chat.

Google Chat nieuw ontwerp
© TechPulse

Gebruikers op Android en iOS zien het gewijzigde ontwerp binnenkort verschijnen. We zagen het ontwerp enkele dagen geleden al op Gmail voor iOS, en woensdagochtend dook de nieuwe designtaal ook op in Google Chat voor Android. Hoelang het duurt voordat alle gebruikers aan de beurt zijn, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business