Nieuws

Kleuropties Samsung Galaxy A55 liggen op straat

Samsung galaxy A55
© OnLeaks
Dinsdag zijn de eerste officiële renders van de Galaxy A55 opgedoken. De beelden bevestigen het ontwerp en de kleuropties van Samsungs aanstaande Galaxy A55.

In het voorjaar staat Samsung steevast klaar met de introductie van enkele nieuwe Galaxy A-toestellen. De Galaxy A55 is een van de toestellen die je dit voorjaar mag verwachten. Eerder verschenen de middenklassers in enkele renders van OnLeaks. Ditmaal duikt de smartphone op in officiële renders van Samsung, gepubliceerd door Android Headlines, met het exacte design.

Kortom: we mogen dus verwachten dat de Samsung Galaxy A55 weldra in de winkels ligt met het ontwerp onthuld door OnLeaks. Ook raakt ditmaal bevestigd dat de Galaxy A-telg voorzien wordt van een metalen frame. Momenteel moet de Galaxy A54 het nog stellen met een plastic frame. Die overstap wordt mede bevestigd door de antennebanden die nodig zijn in een (deels) uit metaal opgetrokken behuizing.

Vergeleken met de Galaxy A54 zal er verder maar weinig veranderen. Samsung houdt vast aan de drie verticaal geplaatste cameracirkels, met rechts daarvan de flitser. Het scherm van voren lijkt in de basis ook gelijk aan zijn voorganger, hetzij met iets dunnere schermranden. Wat wel opvalt is dat de knoppen aan de zijkant van de Galaxy A55 op een heuvel zijn geplaatst. Samsung zou daar zelfs een naam voor hebben bedacht: Key Island, ofwel Knop Eiland, meldt Android Headlines.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy A54 Samsung onthult Galaxy A54 en A34

Nieuwe Exynos-chipset

Verder weet de nieuwssite te melden dat de Samsung Galaxy A55 beschikbaar komt in drie kleuren: Awesome Iceblue, Awesome Lilac en Awesome Navy. Zowel het metalen frame als de glazen achterkant van het toestel worden in dezelfde kleur voorzien. Wel lijkt de Awesome Lilac-versie nog een kleurverloop krijgen op de achterzijde.

Onder de motorkap zou Samsung de Galaxy A55 voorzien van zijn in-house Exynos 1480-chipset, 8 GB RAM en 256 GB opslag. Of er ook een versie komt met 128 GB opslag is niet bekend. Wanneer de smartphone exact wordt onthuld, blijft eveneens koffiedik kijken. Vorig jaar onthulde Samsung de Galaxy A54 in maart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business