Nieuws

Android Auto komt met diepe integratie voor EV’s

Android Auto EV-integratie
© Google
Android Auto kan binnenkort inschatten hoeveel batterij je elektrische auto over heeft zodra je op je bestemming aankomt. Dat kondigde Google dinsdagavond aan tijdens CES.

Android Automotive OS kan momenteel al een schatting geven van het resterende accupercentage bij aankomst op je bestemming. Voor Android Auto bestond die mogelijkheid nog niet. Google zegt dat nu te veranderen en komt met een diepe integratie voor elektrische auto’s. Hiermee kan dat OS voortaan dezelfde berekeningen voorschotelen bij het inplannen van je navigatie. In eerste instantie is de functie wel beperkt tot Google Drive, zo klinkt het in een blogpost op The Keyword.

Naast inschattingen van het accupercentage, kan Maps op basis van die informatie ook automatisch laadsessies inplannen. De navigatie-app kan ook zeggen hoelang de laadsessie duurt. Met die informatie is de resterende reisduur ook een stuk accurater geworden. Volgens de zoekgigant komt de upgrade naar alle elektrische auto’s met Android Auto. Fords Mustang Mach-E en F-150 Lightning komen als eerste aan de beurt.

Route delen met je EV

Google komt ook met een handigheidje voor EV’s met ‘Google built-in’. Dat zijn elektrische wagens met Android Automotive OS. Bestuurders met zulke wagens kunnen voortaan een route plannen op Maps voor Android of iOS en deze draadloos naar hun auto versturen. Hierdoor hoeven ze niet meer te prutsen met de aanraakinvoer of spraakbediening in de auto.

Uitgelicht artikel Android Auto Google Maps op Android Auto krijgt 3D-upgrade

Chrome op je Volvo

Google Chrome is binnenkort ook beschikbaar op elektrische auto’s met Android Automotive OS. De webbrowser komt in eerste instantie alleen beschikbaar op Polestar- en Volvo-modellen. Later dit jaar wordt de browser uitgerold naar andere wagens. Chrome in je auto laat je simpelweg browsen op het internet zoals je dat kent van Chrome op je smartphone en desktop. Je krijgt ook toegang tot je opgeslagen bladwijzers.

Tot slot brengt Google ook de The Weather Channel-app uit voor het Android Automotive OS. Zo blijf je via je EV op de hoogte van weersveranderingen en ga je veilig de weg op. De app biedt ook een zogeheten Trip View-radar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business