Nieuws

Google Maps op Android Auto krijgt 3D-upgrade

Android Auto
© Google
Google Maps toont voortaan (doorzichtige) 3D-gebouwen tijdens het navigeren op Android Auto, Android en iOS.

Voorheen was het al mogelijk om de zogeheten 3D-laag in te schakelen voor de kaartweergave van Google Maps. Zodra je de navigatie startte, werd deze laag echter weer uitgeschakeld. Na de Maps-update die momenteel wordt uitgerold, brengt Google daar verandering in. Dat melden gebruikers op Reddit.

Volgens de Reddit-gebruikers kan de 3D-weergave ook ingeladen worden nadat men de navigatie heeft opgestart. Wie de 3D-laag al gebruikte om de navigatie te starten, ziet deze ook in het navigatiescherm verschijnen. Maps laat gebruikers de 3D-weergave ook uitschakelen.

Met de driedimensionale weergave toont Google Maps simpelweg de gebouwen in je omgeving. In het geval dat een gebouw je route overschaduwt, wordt dit automatisch transparant gemaakt. Rijd je veelal in stedelijke gebieden, dan zie je met name de omlijning van gebouwen en blijven de straatnamen in je omgeving zichtbaar. Goed om te weten is dat Maps automatisch inzoomt op een omgeving zodra de 3D-modus is geactiveerd. De zoomknoppen blijven wel beschikbaar om dit aan te passen.

Uitgelicht artikel Google Maps op Android Auto Android Auto weigert Google Maps-navigatie te starten

Uitrol naar Android (Auto) en iOS

Google test de nieuwe weergavemodus voor navigatie momenteel op Android, Android Auto en iOS. In december kwam de functie al eens beschikbaar voor een handvol gebruikers. Ditmaal lijkt het wel te gaan om een bredere testfase. Onduidelijk is of en wanneer de functie naar alle Maps-gebruikers wordt uitgerold.

Aangepast kleurenpallet

Recent nam Google de kaartweergave in Google Maps ook al eens onder handen. Toen kreeg Maps een geheel nieuw kleurenpallet voor de kaart. Die wijziging ging bovendien gepaard met wijzigingen aan de navigatie-interface van Maps op Android Auto, inclusief enkele nieuwe kleuren en knoppen. Die wijzigingen zijn inmiddels voor alle gebruikers beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business