Nieuws

Google Maps-ontwerp voor Android Auto gaat op de schop

Google Maps op Android Auto
© Google
Google Maps krijgt weeral een ander ontwerp op Android Auto. Het ontwerp oogt met name een pak opgeruimder. De uitrol is reeds van start gegaan.

Het ontwerp van Google Maps op Android Auto kreeg in juli reeds een facelift. Met die update kreeg de navigatieapp toegang tot een handige zijbalk. Ditmaal ligt de focus op een overzichtelijker design, waarin je direct alle nodige informatie terugvindt.

Overzichtelijk ontwerp

Met name het knoppencluster linksonder werd aangepast. In de zwevende balk vind je voortaan in dikgedrukte tekst de resterende reistijd. Vlak daaronder weergeeft Maps de af te leggen afstand en verwachte aankomstduur.

Weer daaronder zijn de belangrijkste knoppen samengevoegd. Zo stop je met één tik de navigatie en kan je sneller alternatieve routes zoeken. Voordien toonde Maps slechts drie knoppen in die balk. Voor andere knoppen moest je de ritinstellingen openen. Afhankelijk van je schermgrootte loopt dit alvast op tot vier knoppen, met een aanvullend overflow-menu voor andere opties.

Google Maps nieuw ontwerp
© 9to5Google

In het nieuwe ontwerp is verder de duidelijke scheiding van de zijbalk verdwenen. Functioneel is die balk wel hetzelfde gebleven. Ten slotte wordt de route-informatie bovenaan het scherm voortaan in een groen cluster getoond. Dit oogt niet alleen moderner dan de grijze balk van weleer; het valt ook sneller op.

Uitrol Android Auto-update

Google is reeds gestart met de uitrol van het vernieuwde Maps-design. Volgens 9to5Google rolt het ontwerp uit met Maps-versie 11.104.0100. Daarnaast moet je nog de juiste versie van Android Auto draaien: 10.8. Ook die update wordt inmiddels uitgerold.

Zie je het ontwerp niet meteen verschijnen? Dan moet je nog even geduld hebben. Het is mogelijk dat Google het via een serverupdate inschakelt. Het kan dan nog enkele dagen tot weken in beslag nemen vooraleer jij ook van het ontwerp kan genieten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business