Google Maps op Android Auto krijgt zijbalk

Google Maps op Android Auto
© Google
Google Maps krijgt enkele aanpassingen op Android Auto. De zoekgigant voegde onder andere een zijbalk toe aan de navigatieapp.

Geheel nieuw is de zijbalk in Google Maps overigens niet. Android Auto-gebruikers zullen de zijbalk herkennen van hun interacties met de Maps-kaarten. Voorheen verscheen zo’n zijbalk standaard als gebruikers het scherm aanraakten. Nu is de balk ‘vastgelijmd’ in Google Maps. Dit betekent dat hij steeds zichtbaar is, ook als je het scherm niet aantikt.

Via de vastgezette zijbalk kun je de geluidsinstellingen, kaartoriëntatie en zoom aanpassen. Ook kun je via die knop direct de algemene instellingen van de navigatieapp openen. Wel beperkt Google de zijbalk tot de volledig scherm-modus van Maps. Gebruikers die Maps in dashboard-modus instellen, moeten het dus zonder zijbalk stellen.

Goed om te weten: Google rolt de zijbalk uit via zijn Maps-app. Is er dus geen nieuwe Android Auto-versie vereist. Volgens 9to5Google duikt het nieuwe ontwerp op in Google Maps v11.90. Een nieuwe Android Auto-versie is dus niet nodig; zowel gebruikers op Android Auto v9.9 als v10 zagen de zijbalk verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business