Nieuws

Google Maps op Android Auto oogt weer (wat) duidelijker

Google Maps op Android Auto
© Google
Wie Google Maps op Android Auto start ziet weldra een geheel nieuw kleurenpallet verschijnen. De zoekgigant koos ditmaal voor meer koele tinten.

Google begon eerder deze herfst met testen voor een nieuw kleurpalet in Google Maps. Dat geldt voor zowel de mobiele- als browserversies van de navigatiedienst. Nu voert het de wijziging door in de Maps-interface op Android Auto, schrijft 9to5Google. Onder meer de navigatielijn, -bubbel, tekst, en navigatieaanwijzingen zijn van kleur gewijzigd.

Markant is dart de navigatielijn voortaan getoond wordt in een donkerblauwe kleur. Andere wegen worden op de kaart getoond in donkergrijze lijnen – eerder kregen ze nog een opvallende gele kleur mee. Voor gebouwen blijft de grijze tint behouden, terwijl de groene kleur om natuur aan te duiden juist iets lichter is geworden. Tot slot de navigatieaanwijzingen: die worden voortaan getoond in een donkergroene bubbel. De indeling van de navigatieapp blijft overigens intact bij deze update.

Begin november ging het ontwerp al eens op de schop. Toen ging dat ook gepaard met enkele grote wijzigingen aan de indeling. Het nieuwe ontwerp moest met name een pak overzichtelijker ogen. Er werden toen overigens geen functies toegevoegd. Net zoals dat nu niet gebeurd is.

Toegankelijker navigeren

Recent kwam het wel met enkele handige wijzigingen voor de mobiele apps. Zo kan Google Maps je op Android en iOS voortaan de juiste in- en uitgang van (metro)stations tonen. Wanneer je reist met het openbaar vervoer krijg je bovendien enkele extra sorteeropties. Zo krijg je in één klap te zien wat de goedkoopste route is. Of juist welke route -volgens Google- rolstoeltoegankelijk is.

Toegankelijkheid lijkt de laatste tijd een belangrijk topic voor het Maps-team. De navigatieapp heeft hiervoor diverse toegankelijkheidstools toegevoegd én biedt tegenwoordig een schermlezerfunctie, gebaseerd op AI en AR. Zulke functies zijn wel enkel van toepassing op de mobiele versies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business