Nieuws

Google Maps verbetert reizen met openbaar vervoer

Google Maps
© Unsplash
Google Maps geeft eindelijk aanwijzingen via welke uitgang je een (metro)station moet verlaten. Ook kan je je reis met het openbaar vervoer meer naar eigen hand zetten.

Waarschijnlijk ken je het gevoel wel: je bent gearriveerd op een (metro)station, maar hebt eigenlijk geen idee welke uitgang van dat station je best pakt. Uiteraard pak je dan net de verkeerde, wat de (loop)route ineens enkele minuten langer maakt. Onhandig, dachten ze bij Google Maps – vandaar dat ze je voortaan de juiste uitgang van een station tonen. Maps toont zelfs een routekaart voor in het station, zodat je meteen de juiste kant op loopt.

Niet alleen de juiste uitgangen van (metro)stations worden weldra aangeduid. Maps start ook met het noemen van de ideale ingang én de route naar die entree. Meer specifiek: de navigatieapp kan weergeven aan welke kant van de weg de ingang zit en hoe die heet. Voor die begeleiding dient de gebruiker zich voorlopig wel in één van de 80 ondersteunde steden te bevinden, waaronder Berlijn, Londen, New York, Madrid en Parijs. In de toekomst wordt de ondersteuning verder uitgebreid.

Uitgelicht artikel Google Maps Google Maps krijgt update met betere kaarten en Immersive View

Reisopties voor OV

Onderdeel van de update zijn ook extra navigatieopties voor reizen met het openbaar vervoer. Als gebruiker kan je uit een vijftal routeopties kiezen:

  • Beste route
  • Minder overstappen
  • Minder wandelen
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Laagste kosten

In dat laatste geval toont Google dus de goedkoopste reisoptie. Hiervoor telt het de kosten van alle vervoersopties bij elkaar op. Let wel: dat gaat steeds om het standaardtarief, en zonder korting. Als je met korting of bijvoorbeeld reist in de 1ste klasse, dan wijken de kosten hiervan af.

Google Maps verbetering openbaar vervoer
© Google

Maps laat je verder kiezen welke aansluitende vervoersopties je wil gebruiken. Hiermee vervolg je je route waar het openbaar vervoer stopt. Eerder kon je ook al kiezen welk vervoersmiddel (trein, bus, tram, et cetera) je wil gebruiken voor de primaire reis.

Uitrol naar Google Maps

Eerdergenoemde opties worden momenteel uitgerold. Op de redactie kregen we reeds toegang tot de extra navigatieopties voor het openbaar vervoer. Zie je de opties niet direct in Maps? Installeer dan zeker de laatste versie van de navigatieapp uit de Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business