Nieuws

Google Maps krijgt update met betere kaarten en Immersive View

Google Maps
© Unsplash
Er is tegenwoordig bijna geen app meer te vinden zonder AI-integratie. Nu krijgt ook navigatieapp Google Maps enkele AI-functies om je op weg te helpen.

Dat Google Maps een update met AI-functies krijgt, dat was eigenlijk al langer geweten. Eerder dit jaar, tijdens het I/O-evenement in mei, had Google al een van de functies aangekondigd. Het gaat dan om Immersive View, maar dan voor routes. De functie wordt deze week uitgerold in een aantal grote steden, meer bepaald Amsterdam, Barcelona, Dublin, Florence, Las Vegas, Londen, Los Angeles, Miami, New York, Parijs, San Francisco, San Jose, Tokyo en Venetië. Of je een Android-smartphone of iPhone hebt maakt bovendien niet uit: Immersive View voor routes is beschikbaar op zowel Android als iOS.

De functie maakt het mogelijk om op voorhand zicht te krijgen op je reisweg: in plaats van de klassieke top-downweergave, kan je nu rondkijken om te zien hoe de omgeving eruit ziet. Je kan bovendien de tijd instellen terwijl je in zo’n immersieve weergave zit – op die manier kan je het verkeer en zelfs het weer simuleren. Zo ben je bijna 100% zeker dat je tijdens de reis niet voor verrassingen komt te staan.

Google Lens

Google Maps krijgt daarnaast ook een Google Lens-integratie. Die tool zou je tijdens het navigeren moeten kunnen helpen. De functie gebruikt AI- en AR-technologie, zodat jij met je smartphone de omgeving kan scannen. Lens in Maps zal je dan helpen om op zoek te gaan naar geldautomaten, openbaarvervoerstations, restaurants…

Het enige nadeel: de functie werkt niet overal, maar slechts in een bepaald aantal steden. Google zegt dat er met de nieuwe Maps-update maar liefst 50 nieuwe steden werden toegevoegd. Google laat echter niet weten wat al die 50 steden – behalve Austin, Las Vegas, Rome, São Paulo en Taipei – precies zijn.

Betere kaarten

Google verbetert ook de kaarten in zijn navigatieapp. De kaarten krijgen een nieuw kleurtje en gebouwen zullen realistischer gemaakt worden. Op die manier wil Google ervoor zorgen dat het gemakkelijker wordt om naar je bestemming te navigeren. Google Maps zal in een aantal landen ook laten zien wanneer het tijd is om van rijvak te veranderen op de autosnelweg, zodat je de afrit niet mist. Die update komt naar 12 landen. Dat Duitsland, Frankrijk, Canada en de VS erbij horen, is geweten. Wat die andere zes landen precies zijn is echter onduidelijk. 20 landen in Europa krijgen bovendien een update waarbij de navigatieapp ook de snelheidslimiet toont.

Ook voor wie elektrisch rijdt heeft Google nog goed nieuws: Maps zal namelijk meer info laten zien over EV-laadpunten. Je zal kunnen zien of een bepaalde lader compatibel is met je voertuig én krijgt meteen informatie over hoe snel die laadt. Google vertelt je er bovendien meteen bij wanneer zo’n laadpunt voor het laatst gebruikt is – een broodnodige functie volgens de zoekgigant, aangezien er altijd ongeveer een kwart van de laders buiten gebruik is.

Uitgelicht artikel Belgische monumenten krijgen 3D-weergave in Google Maps

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business