Nieuws

Belgische monumenten krijgen 3D-weergave in Google Maps

© iStock / NicolasMcComber
Op reis vanuit je luie zetel? Met een nieuwe functie in Google Maps kan je nu gaan rondkijken bij enkele monumenten in Brussel en Brugge.

Ongeveer vier maanden geleden onthulde Google iets nieuws voor Maps: Immersive View. Met zo’n onderdompelende weergave is het mogelijk om je digitaal op een plek te kunnen begeven en rond te kijken alsof je zelf aanwezig bent. Aanvankelijk was de functie enkel beschikbaar voor monumenten in grote wereldsteden zoals Londen, Tokyo, Los Angeles en New York. Nu mogen ook Brugge en Brussel zich tot dat rijtje rekenen.

Immersive View werkt nu namelijk ook voor een aantal plekken in België. Google voegde wereldwijd meer dan 500 monumenten toe aan Immersive View, waaronder enkele monumenten in België. Die monumenten zijn:

  • Het Belfort (Brugge)
  • De Onze-Lieve-Vrouwekerk (Brugge)
  • Sint-Salvatorskathedraal (Brugge)
  • Manneken Pis (Brussel)
  • Het Atomium (Brussel)
  • De Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal (Brussel)
  • Stadhuis van Brussel
  • Justitiepaleis (Brussel)

Dankzij Immersive View is het mogelijk om een bezoekje te brengen aan die plekken, zonder dat je daarvoor je zetel hoeft te verlaten. Hoe dat precies werkt? Een AI-systeem combineert miljarden luchtfoto’s en Street View-beelden tot één groot 360°-beeld. Plan je een echt bezoek? In Immersive View krijg je meteen te zien hoe druk het op een bepaalde locatie is en wat voor weer het daar is. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

© Google

Inmiddels kan je met Google Maps in een heel aantal steden terecht. Aanvankelijk ging het enkel om Los Angeles, New York, San Francisco, Londen en Tokio. Met de laatste update komen daar niet enkel Brugge en Brussel bij. Ook Amsterdam, Dublin, Firenze en Venetië zijn vanaf nu digitaal te bezoeken via Google Maps.

Uitgelicht artikel Google Maps elektrisch rijden Google Maps maakt elektrisch rijden een eitje

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business