Nieuws

Android Auto weigert Google Maps-navigatie te starten

Google Maps op Android Auto
© Google
Na de uitrol van Android Auto 10.9 zou Google Maps plots dienstweigeren. Over de oorzaak van de bug is nog niets bekend, en een oplossing lijkt ook niet meteen in zicht.

Met de uitrol van de Android Auto-versie lijkt Google onverhoopt ook Maps te hebben gebroken. De navigatie-app weigert namelijk de tripnavigatie te starten na het ingeven van een route. Maps zou de route wel proberen te laden, maar komt na 20 seconden met een foutmelding: “er is iets misgegaan”, klinkt het.

Uitgelicht artikel Google Maps op Android Auto Google Maps-ontwerp voor Android Auto gaat op de schop

Onbekend is of het probleem gelinkt is aan Android Auto of een recente update van Maps. Duidelijk is wel dat het probleem niet alleen op Android Auto 10.9 speelt. Volgens gebruikers speelt de klacht ook op de bètaversie van Android Auto; versie 11. Het lijkt verder niet uit te maken of gebruikers de telefoon bedraad of draadloos aansluiten. In beide gevallen weigert Google Maps de navigatie op te starten.

Tot slot is de bug niet gelinkt aan een specifiek merk. Zowel Pixels als Samsung-toestellen zouden de navigatie-app zien worstelen om de navigatie te laden.

Verwijder de Android Auto-update

Een officiële oplossing blijft vooralsnog uit. Meestal duurt het enkele weken voordat Google zulke bugs heeft gelokaliseerd en een update hiervoor uitbrengt. Hoelang deze zaak voortduurt, is lastig te bepalen. Als tussentijdse oplossing kunnen gebruikers alvast downgraden naar een oudere Android Auto-versie. Verwijder hiervoor de updates van de app op Android.

Navigatiegeluiden in Waze

Er lijkt intussen wel iets meer te spelen met Android Auto 10.9 en navigatie-apps. Op het supportforum van Android Auto melden gebruikers zich ook met audioproblemen. Zo zouden Google Maps en Waze geen auditieve navigatie-aanwijzingen kunnen geven. Ook dat probleem lijkt niet gelinkt aan een specifieke Android-versie of een specifiek smartphonefabrikant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business