Nieuws

WhatsApp krijgt nieuwe manier om stickers te maken

WhatsApp stickers
© WhatsApp
WhatsApp krijgt een nieuwe optie waarmee je zelf stickers kan maken en bewerken. Voorlopig is de functie enkel voor iOS en de webversie.

WhatsApp-gesprekken worden weldra nog net iets plezieriger: Meta voegt namelijk de mogelijkheid toe om je eigen stickers te maken in WhatsApp. De functie is aanvankelijk alleen beschikbaar voor apparaten die iOS 17 draaien.

De mogelijkheid om stickers te sturen zit al langer in WhatsApp ingebouwd. Gebruikers kunnen al een hele tijd kiezen uit verschillende stickers die WhatsApp zelf aanbiedt, die ze uit andere apps importeerden of die ze maakten bij het creëren van hun WhatsApp-avatar. De berichtenapp van Meta voegt voor iOS 17-gebruikers de mogelijkheid toe om zelf stickers te maken.

De mogelijkheid verschijnt duidelijk in beeld wanneer je een sticker probeert te versturen: links naast je Avatar-sticker verschijnt, helemaal bovenaan, een nieuwe plusknop. Duw je op die knop? Dan zal WhatsApp je een afbeelding uit je fotorol laten kiezen.

Klik op de blauwe plusknop om zelf stickers te maken.

De applicatie zorgt ervoor dat er automatisch een sticker uit komt. Niet helemaal tevreden met de sticker? Geen zorgen: je kan hem daarna ook bewerken om er een en ander bij te zetten.

Bewerkingsmogelijkheden

Daarvoor krijg je verschillende mogelijkheden: je kan tekenen op de sticker, er tekst bijzetten of zelfs meerdere stickers met elkaar combineren. Eenmaal je een sticker gemaakt hebt, wordt deze automatisch bijgehouden in de app. Zo kan je de sticker ook later nog gebruiken.

De functie is al beschikbaar via WhatsApp Web voor alle gebruikers. De uitrol voor iOS 17 is momenteel van start gegaan, waardoor je de update binnen een aantal dagen op je bijgewerkte iPhone moet zien verschijnen. Zit je op een oudere iOS-versie? Ook dan krijgt WhatsApp een update voor de stickers. Je zal geen eigen stickers kunnen maken, maar krijgt wel de mogelijkheid om bestaande stickers te bewerken.

De functies zijn nog niet beschikbaar op Android, al zal dat vermoedelijk snel veranderen. Gebruikers die zelf geen stickers kunnen maken, kunnen wel de stickers zien die ze doorgestuurd krijgen.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo WhatsApp introduceert themaopties op iOS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business