Nieuws

Worldline en Google kondigen strategische samenwerking aan

Google Worldline
© Unsplash / Jonas Leupe
Worldline en Google kondigen een strategische samenwerking aan waarbij Worldline Googles Cloud-infrastructuur gaat gebruiken.

Worldline en Google kondigen een strategische samenwerking aan. Google biedt de provider van betalingsdiensten toegang tot geavanceerde Google Cloud-technologie om de digitale transformatie van Worldline verder te zetten.

Sinds 2022 zit Worldline in wat ze zelf een “Move to Cloud”-programma noemen. Die verhuisbeweging moet de digitale transformatie van het paytech-bedrijf versnellen. Het oog van het bedrijf viel op de “veilige, krachtige en low-latency infrastructuur van Google Cloud”, valt te lezen in het persbericht. Voor de aanbieder van betalingstechnologieën biedt Google verder nog een voordeel: de mogelijkheden om aan gegevensanalyse te doen en met AI te werken. Dit biedt mogelijkheden om de kosten te optimaliseren en eventueel nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Uiteindelijk moet de samenwerking vooral de strategische positionering van het betalingsbedrijf verbeteren.

Worldline kiest Google er niet zomaar uit. De onderneming houdt ook rekening met de ecologische impact van hun verhuis naar de cloud. Google Cloud biedt echter heel wat koolstofarme opties, die voor Worldline perfect in het plaatje passen.

Provider voor Google

Worldline heeft ook wat te bieden aan Google: het bedrijf wordt een van de belangrijkste betalingsproviders van Google in Europa en andere regio’s. Het betalingsbedrijf zal voor Google en diens klanten voorzien in meer geavanceerde betalingsopties. Het bedrijf wil meer betalingsnetwerken ondersteunen, grensoverschrijdende conversie beter gaan regelen en de klantervaring verder stroomlijnen.

De twee spelers willen er samen voor zorgen dat betalingservaringen voor klanten er flink op vooruit gaan en zo de time-to-time-markt versnellen. Worldline krijgt door de samenwerking de mogelijkheid de betaaloplossingen verder te innoveren en een krachtig ecosysteem op poten te zetten, terwijl ook AI-mogelijkheden in het product geïntegreerd kunnen worden. Volgens Worldline-CEO Gilles Grapinet zal de samenwerking, dankzij een combinatie van Worldlines marktkennis en de technologische expertise en schaal van Google Cloud een “tastbaar succes opleveren voor onze klanten en markten”.

Uitgelicht artikel Google Cloud Google Cloud biedt bedrijven mogelijkheid om AI-data lokaler op te slaan

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business