Nieuws

Android Auto 11 kopieert het thema van je smartphone

Google Maps op Android Auto
© Google
Vanaf Android Auto 11 kan het besturingssysteem de pictogrammen van je smartphone overnemen. Hierdoor moet Android Auto visueel beter op je telefoon aansluiten.

Google wil de visuele verschillen tussen Android Auto en Android op je smartphone wegnemen. Nu kan het nog gebeuren dat het Google Maps-icoontje op Android Auto er iets anders uitziet dan op je Galaxy-telefoon. Smartphonefabrikanten kunnen de icoontjes immers naar hartenlust aanpassen. Vaak zijn de verschillen relatief klein en worden de icoontjes simpelweg in een andere vorm gestoken; in de toekomst zijn die kleine verschillen ook op Android Auto zichtbaar. Met een aanstaande upgrade van Android Auto 11 neemt het OS namelijk de icoontjes van je smartphone over.

Bekend is dat de functie wordt uitgerold met Android Auto 11.1. Na het voltooien van de installatie zien de icoontjes er plots anders uit. Diverse gebruikers van Samsung-telefoons melden dat zij de nieuwe icoontjes al hebben ontvangen. Zij zagen plots cirkelvormige icoontjes in Android Auto.

Uitgelicht artikel Android Auto EV-integratie Android Auto komt met diepe integratie voor EV’s

Voor sommige gebruikers zal het verschil relatief beperkt zijn. Zo verschillen de icoontjes op Googles Pixel-serie nauwelijks van de huidige ontwerpen op Android Auto. Ook andere smartphones met een relatief standaard Android-interface bieden vaak de standaard icoontjes; hetzij met een ander vorm of met de optie om de vorm te wijzigen.

Eigen achtergrond instellen

Android Auto 11.1 kan ook de achtergrond van je smartphone synchroniseren. Momenteel kan je al wel zelf een achtergrond kiezen, al is dat beperkt tot een selectie van Google-achtergronden. Met de update die inmiddels wordt uitgerold, plukt het OS simpelweg de achtergrond van je smartphone. Dit moet je wel handmatig instellen via Instellingen > Weergave.

De uitrol van Android Auto 11.1 is reeds van start gegaan. Mogelijk duurt het nog wel enkele weken voordat alle gebruikers de update kunnen installeren. Tot die tijd kan je het installatiebestand al wel vinden op APKMirror. Let er wel op dat je de juiste versie installeert; hetzij uit het stabiele kanaal, of de bètaversie. Bij het installeren van de bèta is het mogelijk dat het OS niet geheel stabiel draait.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business