Nieuws

Volkswagen ID.1 verschijnt voor 2027, voor nog geen €20.000

Volkswagen ID. 2all concept car
© Volkswagen
De Volkswagen ID.1 moet bij zijn lancering minder dan 20.000 euro kosten. Volkswagen wil de EV voor 2027 op de markt brengen, claimt het Britse Autocar.

Volkswagen hintte vorig jaar al op een goedkoper ID-model dat nog geen 20.000 euro zou kosten. Over een naam en mogelijke lanceringsdatum van de elektrische auto werd echter niet gerept. Dat doet het Britse Autocar nu wel. In een bericht zegt de Britse nieuwsblog dat de Volkswagen ID.1, zoals de EV dan zou moeten heten, niet meer dan 20.000 euro zal kosten. De Duitse autobouwer wil de auto voor 2027 lanceren, claimt de website. Een meer exact tijdsframe laat nog op zich wachten.

Om het lagere prijspunt te bereiken heeft VW de auto flink moeten verkleinen. Waar de ID.2 nog het meest overeenkomt met de Volkswagen Polo, zou de ID.1 gelijkenissen vertonen met de e-UP. Het moet dus vooral een auto zijn voor stadsgebruik en bij uitzondering ritten buiten de stadskern. Er wordt geen exact bereik genoemd. De e-UP heeft een WLTP-range van 258 kilometer met een 36,8 kWh-batterij.

Gezien de ID.1 volgens het gerucht een vergelijkbaar formaat krijgt, is de kans groot dat het bereik grotendeels gelijk blijft. Wat ook gelijk zou blijven is het infotainmentsysteem – of eerder het gebrek aan een dergelijk systeem. Kai Grünitz, hoofd technische ontwikkeling bij Volkswagen, gaf eerder te kennen dat kopers op dit prijspunt niet al te veel luxe mogen verwachten. “In deze prijscategorie heb je een auto nodig die echt voldoet aan de behoeften van de klant. Je hebt in deze auto’s geen high-end technologie nodig”, liet Grünitz doorschemeren.

Lancering Volkswagen ID.2

Voordat Volkswagen de leveringen van de ID.1 opstart, is het eerst de beurt aan de ID.2. Die auto wordt vanaf 2025 aan consumenten geleverd en moet ongeveer 25.000 euro kosten. De ID.2 biedt, volgens de WLTP-norm, een bereik van 450 kilometer. In tegenstelling tot de goedkoopste ID-EV, is de ID.2 wel uitgerust met een luxe-infotainmentsysteem, met een 12-inch-touchscreen.

Volkswagen ontwikkelde de ID.2 op het modulaire MEB-platform, dat het ook inzet voor andere ID-modellen. Of dat ook het geval is op de ID.1, zal bij de officiële introductie moeten blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business