Nieuws

Elon Musk wil meer macht bij Tesla en meer controle over AI

Elon Musk Tesla
© Tesla
Tesla-CEO Elon Musk wil meer aandelen verwerven van het elektrische-automerk. Zo kan hij meer macht uitoefenen en waken over de ontwikkeling van artificiële intelligentie.

De rijkste man ter wereld waarschuwde eerder al over de ‘gevaren’ van AI en de verantwoordelijkheid van de techindustrie om er bedachtzaam mee om te springen. “Ik voel me er niet comfortabel bij om Tesla te laten uitgroeien tot een voortrekker op vlak van AI en robotica, zolang ik zelf niet over 25 procent van de stemcontrole beschik”, zegt Musk op X. 

De techgoeroe kan met een groter aandeel meer invloed uitoefenen op de AI-producten die zijn bedrijf ontwikkelt, meent hij. Momenteel heeft Musk een belang van 12 procent in Tesla en daarmee is hij hoofdaandeelhouder. Als hij niet over 25 procent van de stemmen kan beschikken, ontwikkelt Musk liefst geen AI meer bij Tesla, klinkt het.

Elon Musk wil meer zeggenschap

“Pas wanneer ik 25 procent van de stemmen in handen heb, kan ik invloedrijk genoeg zijn”, zegt hij. “In dat geval kan ik nog altijd teruggefloten worden als er twee keer zoveel aandeelhouders tegen mij stemmen. Bij mijn huidige 15 procent word ik te makkelijk opzijgeschoven door dubieuze belangen.”

Musk zou ook nog steeds wachten op zijn beloningspakket. Er loopt immers nog een rechtszaak van aandeelhouders rond een eerder beloningspakket van maar liefst 55 miljard dollar (50 miljard euro).

Uitgelicht artikel Tesla Model Y EU Tesla Model Y wordt definitief een stuk goedkoper

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business