Nieuws

X introduceert (video)bellen voor Androidgebruikers

X
© iStock / Kenneth Cheung
X, het voormalige Twitter, gaat audio- en telefoongesprekken via de app mogelijk maken op Android. iOS-gebruikers konden dat al sinds oktober.

@enriquebrgn, ingenieur bij het socialmediabedrijf van Elon Musk, heeft de feature aangekondigd met een bericht op X. “Audio- en videogesprekken op X rollen vanaf vandaag uit naar Android-gebruikers. Update je app en bel je moeder”, klinkt het met een vleugje humor.

Videobellen op X werd in augustus aangekondigd door CEO Linda Yaccarino. Toen werd het voorgesteld als een belangrijk onderdeel van de opzet om van X een ‘app voor alles’ te maken. Om te kunnen (video)bellen met de app, het je wel X Premium nodig. Dat kost in België momenteel 9,68 euro per maand (of 116,16 euro jaarlijks). Het mag dus zeker gezien worden als een extra duwtje in de rug om gebruikers naar de betalende versie van het platform te begeleiden. Wil je enkel oproepen kunnen ontvangen, dan kan dat ook met een gratis account.

Bellen met X

Wie niet opgebeld wil worden, kan ook in de opties duiken om binnenkomende oproepen uit te zetten. Onder Privacy en veiligheid en privéberichten is er namelijk een knopje om dat uit te zetten. Daarnaast is het ook mogelijk om oproepen van bepaalde contacten wel nog toe te laten. Zo kan je ervoor kiezen om enkel opgebeld te worden door mensen uit je adresboek, geverifieerde gebruikers (met een blauw vinkje) of mensen die je volgt. Die maatregelen komen zeker van pas om spamoproepen van scammers te vermijden.

In een wereld waarin de meeste smartphonegebruikers al regelmatig bellen via WhatsApp, Zoom of Teams, blijft het maar de vraag of X snel veel zieltjes kan winnen met de nieuwe functie.

Uitgelicht artikel X (Twitter) Elon Musk: X is straks niet meer gratis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business