Nieuws

Gmail voor Android krijgt AI-hulpje om mails te schrijven

Gmail
© iStock / Tamer Soliman
Gmail is een van de meest populaire e-mailapps voor zowel Android als iOS. Google wil de app verbeteren en zet daarvoor AI in.

Binnenkort moet AI je namelijk gaan helpen bij het schrijven van mails. De zoekmachinegigant wil een ‘Help me schrijven’-functie in de Gmail-app integreren. Daarmee haalt Google nog een AI-systeem naar de e-mailapplicatie dat er net wat anders uitziet dan andere AI-systemen.

De Help Me Write-functie krijgt namelijk op een heel andere manier informatie van jou. In plaats van te typen, zoals je bij meeste AI-tools moet doen, zal je de prompt gewoon kunnen inspreken. Kortom: je activeert de functie en vertelt het AI-systeem wat er precies in je e-mail moet staan. Het systeem zal dan zelf met een voorbeeld-e-mail komen.

De functie werd ontdekt door the SpAndroid. Het gaat om een functie die al klaarzit in Gmail voor Android, maar die nog niet geactiveerd werd. In eerste instantie wordt de functie geografisch en taalkundig beperkt: ze is enkel beschikbaar voor Amerikanen en in het Engels. Het is goed mogelijk dat de functie op termijn ook in Europa uitgerold wordt, al is daar geen zekerheid over.

AI en spraak

Help Me Write lijkt zeer sterk op een toetsenbord met spraakondersteuning, maar doet meer. Wat je zegt komt namelijk niet in je e-mail te staan, maar wordt door het AI-systeem meteen in een boodschap verwerkt. Help Me Write zal bovendien enkel in Gmail werken – de functie staat dus daadwerkelijk los van je toetsenbord.

Wanneer de functie naar Gmail uitgerold wordt, is onzeker. Zoals steeds duurt het langer in Europa dan in Amerika om toegang te krijgen tot nieuwe AI-functies. Eenmaal de functie beschikbaar is zal Google dat laten merken in de app: dan verschijnt de optie om Help Me Write te activeren. Eenmaal je dat doet wordt het toetsenbord vervangen door twee knoppen: een microfoon en een ‘Creëer’-knop. Met de microfoon kan je prompts opnemen, terwijl je met een druk op de Creëer-knop het AI-systeem in gang laat schieten.

Uitgelicht artikel Gmail Gmail krijgt nieuw spamdetectiesysteem op basis van AI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business