Nieuws

Threads werkt aan integratie Instagram DM’s

Threads
© Unsplash / Dave Adamson
Threads krijgt binnenkort mogelijk tóch een chatfunctie. Meta werkt naar verluidt aan de integratie van Instagram DM's in Threads. Of deze functie ook in de EU beschikbaar komt, is onzeker.

Threads laat je vooralsnog geen DM’s versturen, in tegenstelling tot concurrenten als X en Mastodon. Via Threads gaf Instagram-CEO Adam Mosseri eerder wel te kennen dat Meta “werkt aan de integratie” van Instagram DM’s in Threads. Of de integratie zou slagen, was nog wel niet zeker, liet Mosseri toentertijd weten:

“Als we er uiteindelijk niet in slagen om de Instagram-inbox te laten werken voor Threads, moeten we een moeilijke keuze maken tussen (1) de Instagram-inbox spiegelen in Threads en te maken krijgen met de rare routering van meldingen, of (2) een volledig aparte Threads-inbox bouwen en te maken krijgen met het feit dat je twee losstaande gesprekken hebt met elk van je vrienden met dezelfde handles in twee verschillende apps. Geen van beide lijkt geweldig.”

Kloon van Instagram DM’s

Het leek daarmee allerminst zeker dat Threads de mogelijkheid zou krijgen om DM’s te versturen. Er lijken intussen wel enkele stappen te zijn gezet om Instagram privéberichten naar Threads te brengen, zo meldt Android Authority. De nieuwssite vond daartoe aanwijzingen in versie 315.0.0.29.109 van de Threads-app voor Android.

In het installatiebestand is code aanwezig die namelijk wijst op de integratie van Instagram DM’s. “Wanneer je mensen een bericht stuurt op Instagram, worden je meest recente chats hier weergegeven” is een zo’n aanwijzing. In de code staat ook te lezen dat Threads-gebruikers straks op Instagram moeten inloggen om hun gesprekken op Threads te tonen. Het lijkt er daarbij op dat DM’s van Instagram worden gekloond.

Uitgelicht artikel Meta Threads logo Threads arriveert officieel in Europa en is nu beschikbaar

Mosseri gaf in november te kennen dat het versturen van DM’s vanaf Threads gemakkelijker moest worden. Ook de algehele berichtervaring, inclusief bewerkingsopties, moest volgens de CEO nog op de schop. Wat daarvan terecht is gekomen, zal bij de lancering moeten blijken.

Lancering Threads DM’s

Of en wanneer DM’s ook daadwerkelijk naar Meta’s X-concurrent komen, is niet zeker. Hoewel het APK-bestand enkele verwijzingen daartoe bevat, is dat allerminst een bevestiging dat Threads zo’n functie krijgt.

Eveneens onzeker is of Meta de functie in Europa wil uitbrengen. Geweten is dat het bedrijf moet letten op de wijze waarop het informatie deelt tussen platformen. De komst van de Digital Markets Act verplicht bedrijven om expliciet toestemming te vragen voor het delen van data tussen diensten. Als gebruikers moeten inloggen op Instagram om hun data te delen, is dat mogelijk voldoende. Tijd zal moeten uitwijzen hoe de socialemediagigant dat aanpakt.

instagrammobielontspanningthreads

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals