Nieuws

Threads arriveert officieel in Europa en is nu beschikbaar

Meta Threads logo
© Meta
Meta lanceert, na lang wachten, het sociale netwerk Threads ook in de EU. Het netwerk is in de VS al ongelooflijk populair.

Eerder deze maand liet Meta weten dat het nieuwe sociale netwerk Threads by Instagram ook naar Europa komt. De dienst, die moet concurreren tegen X, is in de rest van de wereld al sinds deze zomer beschikbaar, maar omwille van Europese wetgeving bleef een lacering in de EU uit.

Die plooien werden echter gladgestreken, waardoor Threads alsnog naar de EU komt. Daarmee is het nieuwe sociale netwerk ook meteen beschikbaar in België en Nederland. Eerder deze maand verscheen op de website threads.net een timer, die intussen afgelopen en verdwenen is: Threads is daarmee officieel gelanceerd in de EU.

In plaats van een timer verschijnt nu de optie om een account aan te maken. © Meta

Meta hoopt ook in de EU heel wat gebruikers aan te spreken. In de VS was het sociale netwerk kort na de lancering een enorm succes. Op slechts twaalf uur tijd vonden 30 miljoen gebruikers hun weg naar het nieuwe sociale netwerk. Meta hoopt ook in Europa op zo’n stormloop om het gebruikersaantal verder te doen stijgen. In oktober had het bedrijf het al over een 100 miljoen gebruikers, maar daar moeten dus nu heel wat Europeanen bijkomen.

Wie naar threads.net surft, kan daar al een kijkje nemen op het sociale netwerk zonder een account aan te maken. Je kan ook meteen inloggen met je Instagram-account, waardoor je zelf posts kan plaatsen en kan reageren op andere posts.

Vind je de Threads-app nog niet terug in de Google Play Store of Apple App Store? Geen paniek: die komt snel tevoorschijn. Tot dan moeten gebruikers zich beroepen op de webversie indien ze gebruik willen maken van Threads.

appsinstagraminternetmetasociale mediathreads

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals