Nieuws

TikTok-gebruikers kampen wereldwijd met inlogproblemen

Facebook TikTok logo
© iStock / 5.15 West
Verschillende gebruikers melden inlogproblemen bij TikTok. De schuld daarvoor lijkt bij Elon Musk te liggen.

Toen TikTok gelanceerd werd in de appwinkels voor Android en iOS, werd het gebruikers makkelijk gemaakt om een account aan te maken. In plaats van al hun gegevens nog eens te moeten invullen, kregen gebruikers meteen de optie om met andere diensten aan te melden. Behalve de mogelijkheid om met je Google- of Apple-account te registeren, konden gebruikers daar ook een socialmedia-account voor gebruiken. Heel wat gebruikers kozen toen voor Twitter, maar dat levert nu problemen op.

Van Twitter naar X

Technisch gezien bestaat Twitter namelijk niet meer. Nadat Elon Musk het platform overnam, veranderde de naam in ‘X’. Niet alleen de gevel kreeg een nieuwe, verblindende look: ook achter de schermen veranderde het een en ander. Dat resulteerde al meerdere keren in problemen voor de microbloggingsite. Nu blijkt dat ook gebruikers van andere diensten de gevolgen van de Twitter-overname ervaren.

Wie er in de begindagen van TikTok voor koos om zich te registreren met een Twitter-account, kan namelijk niet meer inloggen op die manier. Het probleem treft mensen al sinds de naamsverandering, die dateert van april 2023. Omdat meeste gebruikers gewoon ingelogd blijven op de app, begaf het probleem zich onder de radar. Naarmate meer gebruikers zich opnieuw moeten inloggen won het probleem aan zichtbaarheid, al wil dat niet zeggen dat X of TikTok al met een oplossing kwamen.

Nog geen oplossing

Voor mogelijke oplossingen zijn gebruikers aangewezen op discussieboards zoals r/TikTokHelp op Reddit. Daar klinkt het dat het kan helpen om de X-app (opnieuw) op je telefoon te installeren en een nieuwe inlogpoging te wagen. Andere gebruikers stellen dan weer voor een VPN te activeren en daarna opnieuw te proberen. Dat zijn de enige opties: zelfs wie het wachtwoord en gebruikersnaam kent wordt doorgestuurd naar Twitter, waar de inlogpoging vastloopt.

Zelf kan je er alleen voor zorgen dat je TikTok-account aangemeld blijft. Indien je de Twitter-optie koos bij het aanmaken van je TikTok-account, is er grote kans dat je er anders niet meer aangemeld geraakt. Heel wat gebruikers maakten inmiddels een nieuw account aan omdat ze geen toegang meer kregen tot hun oude accounts.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business