Nieuws

Google Chat ondersteunt straks eindelijk spraakberichten

Google Chat
© Google
Eén functie ontbreekt nog altijd in Google Chat: de mogelijkheid om spraakberichten te versturen. Volgens tipster AssembleDebug is die functie nu alsnog onderweg.

Google blijft zich inzetten voor het succes van Chat. In december kwam het al met een geheel nieuw ontwerp voor de chatdienst, met een gewijzigde indeling. Nog daarvoor, in juli, voegde Google de mogelijkheid toe om berichten te bewerken en verwijderen. Ook kunnen gebruikers sindsdien quoteberichten verzenden, de Smart Compose-functie gebruiken en apps koppelen aan Google Chat. Ditmaal zet de zoekgigant in op een functie die in elke chatapplicatie thuishoort: spraakberichten.

Tipgever AssembleDebug wist het bestaan van de chatfunctie te achterhalen in de code van Google Chat. Daarin bevindt zich een zogeheten flag om de functie vroegtijdig tevoorschijn te toveren. Hoewel dat niet per se de bedoeling is, geeft het ons wel een eerste blik op de werking van spraakberichten in Chat.

Werkt in alle Chat-clients

Om een spraakbericht te versturen hoef je enkel het microfoonicoontje rechts van de tekstbalk ingedrukt te houden. Na het stoppen van de opname is hij klaar om verzonden te worden, net als bij WhatsApp en andere chatdiensten. Ontvangers zien het spraakbericht verschijnen als golfvorm, met daarbij de start- en pauzeknop en de resterende duur van de spraakopname.

Volgens de tipper werkt de functie op je smartphone en via Google Chat op de webbrowser. Het is eveneens mogelijk om via de in Gmail geïntegreerde Chat-functie spraakberichten aan te maken en te beluisteren. Verder zouden de spraakberichten in alle mogelijke chatvormen van Chat werken – van een-op-een- tot groepsgesprekken en Spaces.

Lancering in eerste kwartaal

Voorlopig is de functie nog in ontwikkeling. Lang mag dat echter niet meer duren: Google beloofde tijdens zijn Cloud Next-evenement dat de Chat-functie in het eerste kwartaal zou verschijnen. Het eerste kwartaal is net een maand bezig, dus Google heeft nog twee volle maanden om het te onthullen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business